Sombathėjuje gimęs 27-erių krepšininkas buvo ir „Falco“ kapitonas. Vilniečiai su juo susipažinti galėjo praėjusiame sezone. B. Varadis su „Rytu“ kovėsi FIBA Čempionų lygos TOP-16 etape ir paskutinėse rungtynėse buvo netoli trigubo dublio – pelnė 15 taškų, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Ieškojome gynėjo, kuris gebėtų į puolimą įtraukti komandos draugus ir būtų tvirto sudėjimo. Jau kuris laikas rinkome informaciją apie krepšininką, jo asmenybę – Benedekas yra kovingo charakterio žaidėjas, kuris vardan komandos grius dėl kiekvieno kamuolio“, – kalbėjo sostinės klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

194 cm ūgio naujokas praėjusiame Čempionų lygos sezone fiksavo 11,3 taško, 4,6 atkovoto kamuolio, 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir 15,1 naudingumo balo rodiklius.

Pagal rezultatyvius perdavimus vengras buvo trečias visoje lygoje.

„Benedekas turi patirties Čempionų lygoje ir sėkmingai žaidė Vengrijoje. Jau nuo pirmųjų pokalbių jis rodė didelį norą ir užsidegimą ginti mūsų komandos spalvas, – pridėjo „Ryto“ trenerio asistentas Georgios Dedas. – Tai gero ir ramaus charakterio vyrukas, tačiau tuo pat metu jis yra tikras karys, kuris gali mirti aikštėje.“

Per dešimtmetį, praleistą „Falco“, B. Varadis tris kartus tapo Vengrijos čempionu ir pernai laimėjo šalies taurę. Be to, gynėjas nuo 2017 metų atstovauja Vengrijos rinktinei.

Primename, kad Čempionų lygos išsišokėliai sudomino ir Panevėžio „Lietkabelį“, kuris į savo stovyklą pasikvietė „Falco“ aukštaūgį Gyorgy Golomaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją