Komandos iš Eurolygos už kiekvieną iškovotą pergalę uždirba po 37 tūkst. eurų, todėl 15 kartų laimėjusio „Žalgirio“ sąskaitą papildys 555 tūkst. eurų. Praėjusį sezoną už 18 pergalių Kauno klubas uždirbo 666 tūkst. eurų.

Būsimieji „Žalgirio“ varžovai ketvirtfinalyje Stambulo „Fenerbahče“ už pagerintą Eurolygos rekordą (25 pergales) uždirbo 925 tūkst. eurų.

Už pergales ketvirtfinalio etape yra skiriama po 70 tūkst. eurų.

Eurolygos čempionams yra skiriamas 1 mln. eurų. Antrąją vietą užėmusi ekipa gauna 500 tūkst., o trečiąją – 300 tūkst. eurų.

Pastarąją poziciją pernai užėmęs „Žalgiris“ už visą sezoną tuomet gavo 1,176 mln. eurų premiją.

Tik viena pergale mažiau už „Žalgirį“ šį sezoną iškovojo Miuncheno „Bayern“, tačiau vokiečiai turnyrinėje lentelėje liko viso labo vienuolikti. Jie reguliarųjį sezoną baigė pergale 84:77 prieš Las Palmo „Gran Canaria“.

Prieš mėnesį „Bayern“ turėjo trimis pergalėmis daugiau už „Žalgirį“, o po pralaimėtos tarpusavio akistatos Kaune bavarus treniruojantis Dejanas Radonjičius nuoširdžiai sureagavo į žurnalisto klausimą apie žalgiriečių šansus.

„Kokius šansus? Atkrintamųjų? Nemanau, kad tai realu“, – tuomet šypsojosi serbas, o „Žalgiriui“ sezoną baigus 6 pergalių serija ir galiausiai užėmus aštuntąją vietą, matydami šį trenerio komentarą šypsosi jau kauniečių sirgaliai.

Po paskutiniųjų „Bayern“ rungtynių Eurolygoje žurnalistai paklausė D. Radonjičiaus, ką jis mano apie „Žalgirio“ sėkmę. 49-erių specialistas apie Lietuvos čempionus atsiliepė pagarbiai bei nepasididžiavo jų pasveikinti.

„Nors Kauno klubo tvarkaraštis buvo sudėtingas, jam pavyko laimėti savo rungtynes. Buvo nugalėti tiek „Olympiakos“, tiek „Maccabi“, tiek „Real“. Labai gerbiu „Žalgirį“ ir sveikinu jį patekus į atkrintamąsias“, – sakė D. Radonjičius.

„Žalgiris“ iškovojo po tiek pat pergalių, kaip ir Vitorijos „Baskonia“ bei Pirėjo „Olympiakos“, bet aplenkė devintoje vietoje likusius graikus praėjusią savaitę iškovotos pergalės dėka.

Baskai, graikai ir lietuviai tarpusavio akistatose iškovojo po dvi pergales ir patyrė po du pralaimėjimus, geriausią taškų santykį turėjo „Baskonia“ (+10), o „Žalgiris“ (-3) pranoko „Olympiakos“ (-7) dėl pergalės svečiuose 4 taškų skirtumu.

Minimalios pergalės Pirėjuje kauniečiams būtų neužtekę.

Per plauką į atkrintamąsias varžybas patekusį „Žalgirį“ ant savo pečių paskutiniajame ture tempęs Brandonas Daviesas buvo pripažintas Eurolygos savaites MVP. 27 taškus pelnęs ir 10 atkovotų kamuolių pridėjęs centras surinko 34 naudingumo balus.

Žalgirietis už savo nugaros paliko nugalėtos Madrido „Real“ ekipos vidurio puolėją Walterį Tavaresą, kuris surinko 32 naudingumo balus. Trečias su 31 naudingumo balu liko Atėnų „Panathinaikos“ puolėjas Jamesas Gistas.

Tik ketvirtas pagal naudingumą buvo antrą trigubą dublį Eurolygos istorijoje užfiksavęs Nickas Calathesas, kuris pelnė 11 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų.

Penktas pagal naudingumą šią savaitę buvo buvęs žalgirietis Vasilije Micičius. Stambulo „Anadolu Efes“ į pergalę prieš Milano „Armani Olimpia“ klubą vedęs serbas pelnė 18 taškų ir surinko 28 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)