Islamo tikėjimą aklai išpažįstančio I. Jaabero nuomone, alkoholio reklama ir per krepšinio rungtynių pertraukėles vykstantys šokėjų pasirodymai nedera prie jo įsitikinimų. Islamą išpažįstantys žmonės įsitikinę, kad nuodėmingieji į rojų nepatenka. Būtent šiomis priežastimis teisinosi kauniečių komandą palikęs gynėjas.

„Jis apie krepšinį dabar tikrai negalvoja ir, kaip sakė, nesiruošia niekur žaisti, nes jei jis sugalvotų žaisti, jis mums būtų pakankamai skolingas. Manau, kad jo vertybių kriterijai buvo daugiau iš žmogiškosios pusės, o ne piniginiai“, - tuomet sakė vienas „Žalgirio“ vadovų Vitoldas Masalskis.

Tačiau jau po dviejų savaičių I. Jaaberas pasirašė sutartį su Irano čempionato dalyvaujančiu Bandare Mahšaro „Petrochimi“ klubu.

Vilioja solidžiomis algomis

Irano lygoje legionierių nedaug, bet jie negali skųstis savo uždarbiu.

Čempionato lyderei Bandare Imamo „Petrochimi” atstovaujantis slovėnas Sani Bečirovičius per mėnesį gauna po 65 tūkst. JAV dolerių.

„Ne paslaptis, ko į Iraną važiuoja visi legionieriai. Čia tikrai galima daugiau užsidirbti negu Europoje”, – neslėpė P. Čukinas, prieš tai žaidęs Vokietijos ir Italijos klubuose.

Lietuviai dar žaidė Irane, kai iš Kauno „Žalgirio” pabėgo Ibrahimas Jaaberas, netrukus tapęs naujuoju S. Bečirovičiaus komandos draugu.

Nors islamą išpažįstantis amerikietis viešai aiškino, kad Lietuvą paliko dėl religinių įsitikinimų, Irane pasklido kur kas paprastesnė šios istorijos versija – esą 15 tūkst. eurų per mėnesį Kaune uždirbdavęs įžaidėjas neatsispyrė daugiau kaip triskart pelningesniam Bandare Imamo klubo pasiūlymui, skelbia „Lietuvos rytas“.

„Suprantu, kad dėl tokio sprendimo galbūt niekada neuždirbsiu pinigų iš krepšinio, bet dėl savo įsitikinimų aš esu pasirengęs padaryti tokią auką“, - palikęs Kauną tvirtino I. Jaaberas.

„Iš pradžių ir mes tikėjome amerikiečio žodžiais, – neslėpė M. Prekevičius. – Bet paskui sužinojome, kad iraniečiai jį atakavo likus dar mėnesiui iki pabėgimo ir tų istorijų dėl pusnuogių šokėjų”.

Prieš palikdamas Kauną, I. Jaaberas grąžino visus „Žalgirio“ komandoje uždirbtus pinigus. Jo vietą komandoje užėmė kitas amerikietis Donnie McGrathas.

Irano lygoje jau debiutuoti spėjęs I. Jaaberas pasižymėjo puikiu žaidimu. Buvęs Lietuvos klubo legionierius aikštėje praleido 40 minučių, per kurias pelnė 23 taškus (8/13 dvitaškiai, 2/10 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, du kartus prasižengė bei surinko 22 naudingumo balus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)