Lietuvis po Milano „Armani Olimpia“ pergalės kartu su komandos draugais sustojo į eilutę ir simboliškai spaudė rankas 107:106 po pratęsimo įveiktiems Sasario „Dinamo“ krepšininkams.

Tada ir kilo konfliktas – A. Gudaitis pliaukštelėjo per pakaušį Terranui Petteway.

Ginti savo tautiečio stojo T. Petteway komandos draugas Rashawnas Thomasas, kuris sureagavo į A. Gudaičio poelgį ir trenkė lietuviui į veidą. A. Gudaitis atsidūrė ant parketo, kilo masinis susistumdymas, tačiau netrukus konfliktas buvo numalšintas.

Italijos lyga pirmadienį paskelbė, kad A.Gudaitis diskvalifikuotas dvejoms rungtynėms.

Kitas peštynių dalyvis – 24-erių metų 203 cm ūgio R. Thomasas – nubaustas vienerių rungtynių diskvaifikacija, kuri pakeista į 3000 eurų baudą.

T. Petteway nuobaudų išvengė.

Incidento išvadose teigiama, kad konfliktą išprovokavo A. Gudaitis, kepštelėjęs per galvą A. Petteway. Į tai nederamai sureagavo ir nesportiškai pasielgęs R. Thomasas.


Primename, kad A. Gudaitis tose rungtynėse per 23 min. pelnė 16 taškų (dvitaškiai 4/9, baudos 8/11), atkovojo 10 kamuolių, blokavo 2 metimus ir išnaudojo 5 asmeninių pražangų limitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)