Ar taip pat mano ir Kauno „Žalgirio“, karaliaujančio Lietuvoje trejus paskutinius sezonus, atstovai?

„Mūsų pagrindiniai konkurentai – Europos klubai, o Lietuva bus tik sezono gale. Mes turime savo problemas, kurias sprendžiame, tikrai nesižvalgydami, kad čia vyksta kitose komandose“, – sporto portalui SportIN.lt nesižvalgantis į konkurentų stovyklą tikino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Turime savo biudžetą, savo spragas, kurias norime užpildyti. Kitų komandų komplektacija mums įtakos tikrai neturi“, – pridūrė P. Motiejūnas.

Kaip ir įprasta, šiemet komplektacijos lenktynes vėl laimėjo „Lietuvos rytas“. Per vasarą Lietuvos vicečempionus, kuriems prireikė vos ne stebuklo, kad LKL reguliariajame sezonu užimtų antrą vietą, paliko Nemanja Nedovičius, Mindaugas Katelynas, Janis Blūmas, Artūras Jomantas.

Tuo tarpu visų praėjusio sezono legionierių netekusį „Žalgirį“ sustiprino Martynas Pocius, Artūras Milaknis, Vytenis Čižauskas, Siimas-Sanderis Vene, Artūras Gudaitis, Mindaugas Kupšas. Be to, komandoje liko Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, galbūt liks ir Kšištofas Lavrinovičius.

P. Motiejūnas tęsė, kad „Žalgiris“ šiuo metu dar dairosi dviejų žaidėjų – įžaidėjo ir aukštaūgio.

Paklaustas, ar tikisi, kad kitą sezoną „Lietuvos rytas“ mes didesnį iššūkį gerokai biudžetą susimažinti turėjusiam „Žalgiriui“, P. Motiejūnas šypsodamasis atsakė: „Pakomentuosiu po sezono.“

Nors „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ santykius būtų sunku pavadinti draugiškais, P.Motiejūnas tikino palaikysiąs vilniečius kovoje dėl vietos Eurolygoje.

„Lietuvai būtų naudinga, kad į Eurolygą patektų dvi komandos. Tai visada gerai. Ši mūsų pozicija nesikeičia. Vietiniame fronte kovosime (tarpusavyje, – SportIN.lt), o jei jie pateks į Eurolygą, nuo to Lietuvos krepšiniui bus tik geriau“, – pokalbį užbaigė P. Motiejūnas.