Apie praėjusią savaitę žaistas dvi rungtynes per tris dienas bei laukiančią akistatą su „Darussafaka“ mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalinosi krepšininkai – Paulius Jankūnas ir Leo Westermannas.

„Praėjusiose rungtynėse su „Maccabi“ žaidėme namuose ir metėme tik du baudų metimus. Be to, tie baudų metimai buvo metami tik ketvirtajame rungtynių kėlinyje. Šiuolaikiniame krepšinyje su tokiu agresyvumu negali tikėtis pergalių bet kokiam turnyre, o tuo labiau Eurolygoje. Turime padidinti savo agresyvumą žaidime, žaisti ties pražangos riba“, – apie taisytinus dalykus „Žalgirio“ žaidime kalbėjo P. Jankūnas.

Būsimi žalgiriečių varžovai – „Darussafaka“ kol kas Eurolygoje iškovojo tik viena pergale daugiau nei Š. Jasikevičiaus kariauna. Tiesa, turkų komandą į priekį tempia individualiai stiprūs amerikiečiai, todėl turnyro lentelės rezultatai neatspindi tikrojo Stambulo klubo potencialo.

Nemaža dalis gero „Žalgirio“ komandos žaidimo priklausys nuo prancūzo Leo Westermanno pasirodymo. Žaidėjo karjeros rungtynės pirmosiose žalgiriečių Eurolygos rungtynėse namuose atnešė pergalę prieš Vitorijos „Baskonia“. Kol kas universalusis žaidėjas stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre renka po 12 taškų bei atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Treneris Š. Jasikevičius pasikvietė mane į Kauną dėl to, kad atlikčiau savo darbą. Stengiuosi išnaudoti trenerio pasitikėjimą manimi ir gerinti savo žaidimą. Stengiuosi būti lyderiu, bet turime ne vieną krepšininką, kuris gali imtis tokio vaidmens – Paulius Jankūnas, Kevinas Pangosas. Turime lyderių ir už aikštės ribų. Savo ruožtu stengiuosi demonstruoti savo geriausią žaidimą ir padėti komandai laimėti“, – apie savo rolę komandoje mintimis dalinosi L. Westermannas.

Kol „Darussafaka“ rūpinsis reikalais stabdant L. Westermanną ir kitus „Žalgirio“ krepšininkus, šeimininkų trenerių štabas turės suks galvą, kaip sustabdyti turkų lyderius bei ypatingai vieną jų, buvusį žalgirietį J.Andersoną.

„Liko tik šilti prisiminimai apie Jamesą Andersoną. Tai buvo neeilinis žaidėjas, neeilinė asmenybė. Manau, vienas geriausių visų laikų „Žalgirio“ legionierių. J. Andersonas tikrai mums yra daug padėjęs aikštėje, užtenka prisiminti jo metimą, padėjusį mums patekti į Eurolygos TOP-16 etapą, rungtynėse su Sasario „Dinamo“ ekipa. Rūbinėje J. Andersonas taip pat nebuvo nei pasipūtęs, nei arogantiškas. Buvo toks kaip mes ir tikrai nesijautė, kad jis yra iš kitos valstybės“, – apie buvusį komandos draugą „Žalgiryje“ pasakojo P. Jankūnas.

Savo ruožtu L. Westermannas, kalbėdamas apie „Darussafaka“, visų pirma, išskyrė D. Blatto faktorių. Krepšininkas teigė ne kartą rungtyniavęs prieš šio trenerio treniruojamą „Maccabi“, todėl yra susidūręs su ypatinga D. Blatto propaguojamo žaidimo filosofija.

„Nėra lengva žaisti prieš Davido Blatto treniruojamas ekipas. Jis visuomet yra paruošęs kažką ypatingo, skirtingai negu kiti treneriai. Žaidžiau ne sykį prieš D. Blatto treniruojamą Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Jis turi paruošęs ypatingas gynybos sistemas, kurio nėra įprastos. Žinoma, „Darussafaka“ yra puiki ekipa su puikiais žaidėjais. Tai tobulėjanti komanda ir su dalimi šios ekipos žaidėjų esu žaidęs kartu. Mūsų laukia sunkus susitikimas“, – aiškino L. Westermannas.