Aš negaliu pritarti tokiems žingsniams, tokiems gąsdinimams ir bauginimams: šioje situacijoje pralaimi tik krepšinis ir išeičių reikia ieškoti tikrai ne skaldymais.
Pau Gasolis
Į karą su Eurolygos organizacija įsivėlusi FIBA savo grąsinimų šalinti Ispaniją, Serbiją, Lietuvą ir kitas šalis iš 2017-ųjų Europos čempionato ir netgi šių metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių (arba jų atrankos etapo) kol kas viešai nepaneigė.

Karas tarp FIBA ir Eurolygos bent jau laikinai persikėlė į apkasus, tačiau įtampa neatslūgsta. Šį savaitgalį tikimasi sulaukti naujo viešo FIBA organizacijos pareiškimo dėl galimų sankcijų, savo žodį planuoja tarti ir Eurolygos klubai.

Netylėti dėl susidariusios situacijos nusprendė vienas geriausių XXI a. Europos krepšininkų P. Gasolis. 35-erių ispanas, kuriam Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės gali tapti atsisveikinimu su nacionaline šalies rinktine, viešai pasipiktino FIBA gąsdinimais ir konfliktu funkcionierių kabinetuose.

„Man sunku suvokti, kas čia vyksta. Tiesą sakant, net negaliu pagalvoti apie tai, kad Europos čempionate galėtų nebūti Ispanijos rinktinės. O ką jau kalbėti apie olimpines žaidynes, į kurias mes patys iškovojome kelialapį savo jėgomis. Aš negaliu pritarti tokiems žingsniams, tokiems gąsdinimams ir bauginimams: šioje situacijoje pralaimi tik krepšinis ir išeičių reikia ieškoti tikrai ne skaldymais, o bandymais žmogiškai susitarti“, – rėžė 213 cm ūgio žvaigždė, kurio vedama Ispanijos rinktinė pastaruosius du kartus nužygiavo iki pat olimpinių žaidynių finalo.

Anot P. Gasolio, ši situacija – absurdiška. „Padėtis tokia, kad netgi kažką komentuoti sunku ir kvaila. Bet tai turi išsispręsti“, – pažymėjo ispanas.

Be pasipiktinimo krepšinio karu, P. Gasolis pasidalijo ir savo ateities planais. Šį sezoną su Čikagos „Bulls“ atsisveikinęs aukštaūgis neslėpė, kad kitą sezoną norėtų keisti komandą ir jau svarsto apie San Antonijaus „Spurs“.

„Taip, kaip ir sakė mano brolis Marcas, „Spurs“ man tikrai būtų puikus variantas. Tačiau dar anksti sakyti, ką darysiu. Tai bus labai apgalvotas sprendimas, ieškant geriausios išeities sau pačiam“, – konstatavo dukart NBA čempionas.

Primename, kad Ispanija, kaip ir Lietuva, kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovojo praėjusių metų Europos čempionate, kuriame pasipuošė aukso medaliais, o P. Gasolis buvo išrinktas pačiu naudingiausiu pirmenybių žaidėju. Finale ispanams nusileidę lietuviai laimėjo sidabro medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)