„Rusijos rinktinė ir taip turi daug netekčių, o su lietuviais negalėjo žaisti dar ir Michailas Kulaginas bei Joelis Bolomboy. Vėl buvo aišku, kad mes nesame pasiruošę žaisti prieš komandas su pajėgiais vidurio puolėjais. Startiniame mūsų penkete nebuvo nė vieno tikro centro, o teko rungtyniauti prieš Domantą Sabonį, aplink kurį ir sukosi visas žaidimas“, – rašė championat.com.

„Panašias rungtynes jau turėjome, kai žaidėme prieš Iraną. Tuomet kartais net keturi Rusijos rinktinės krepšininkai turėdavo prišokti prie dominavusio Hamedo Haddadi. Tas susitikimas nesibaigė gerai – mes pralaimėjome 84:91. Reikia pridurti, kad lietuviai jau spėjo pasitreniruoti su ispanais, suomiais ir serbais, todėl užtikrinta jų pergalė nė kiek nestebina.“

Dėl 12:21 pralaimėto pirmojo kėlinio apmaudą lieję rusai negailėjo pagyrų D. Saboniui, kuris šeštadienį gerino karjeros rinktinėje rekordus: pelnė 25 taškus, atkovojo 13 kamuolių, išprovokavo 12 pražangų bei surinko 41 naudingumo balą.

„Sabonis – Lietuvos rinktinės lyderis, kuriam buvo leista diktuoti savo sąlygas. Kamuolį dažnai turėjęs centras netaupė savęs ir nuolat skriaudė Rusijos priekinės linijos žaidėjus. Jis ne tik žibėjo rezultatyvumu, bet ir puikiai rinko atkovotus kamuolius bei provokavo pražangas. Rusai neturėjo Saboniui jokių priešnuodžių, todėl treneris Sergejus Bazarevičius po mačo turi apie daug ką pagalvoti.“


Nepaisant Aleksejaus Švedo, Timofejaus Mozgovo ir Dmitrijaus Kulagino netekčių, Rusijos žiniasklaida tiki, kad jų šalies rinktinė gali Kinijoje iškovoti kelialapį į kitų metų olimpines žaidynes. Rusai regi save pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, o lietuvius mato ir tarp pretendentų į medalius.

„Pralaimėjome principiniui varžovui, tačiau tragedijos dėl to daryti nereikia. Pralaimėjimas draugiškame mače nieko nekeičia. Dabar svarbiausia pasiruošti pirmosioms čempionato grupės rungtynėms su Argentina. Vėliau tiesiog reikės įveikti Nigeriją ir Pietų Korėją, o ne patys grėsmingiausi varžovai laukia ir antrajame etape – tai gali būti Lenkija, Kinija, Venesuela ar Dramblio Kaulo Krantas.

Kalbant nuoširdžiai, Rusija turi bene labiausiai atvirą kelią į pasaulio čempionato ketvirtfinalį, todėl mes privalome iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Ar pavyks tai padaryti, priklausys nuo pačių rinktinės žaidėjų. Kalbant apie Lietuvos rinktinę, ji jau dabar yra pasiekusi įspūdingą sportinę formą. Jeigu ją pavyks išlaikyti iki pat čempionato galo, lietuviai bus rimti pretendentai į medalius.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)