„Žalgiris“ per pastarąsias 7 rungtynes pasiekė 5 pergales. Pirmame rate Kauno ekipa svečiuose varžovams nusileido 74:83. Tuomet prie „Olympiakos“ vairo dar stovėjo Kęstutis Kemzūra.

Sausio pirmoje pusėje Pirėjo klubas nusprendė atsisveikinti su lietuviu ir jį pakeitė Georgios Bartzokas.

Jam vadovaujant buvo įveikta Miuncheno „Bayern“ ekipa, o paskutiniame ture – Vitorijos „Baskonia“, bet nusileista Berlyno ALBA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoms.

Prieš pirmadienio treniruotę mintimis apie būsimą varžovą ir jo pokyčius pasidalino „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

– Artėja dvikova su „Olympiakos“, bet jau ekipai vadovauja nebe Kęstutis Kemzūra, o Georgios Bartzokas. Kaip komanda pasikeitė jam pradėjus vadovauti ekipai?, – žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Aibė naujų derinių, bet idėjos tos pačios, žais tie patys pagrindiniai žaidėjai, dažnai kamuolį kontroliuos Vassilis Spanoulis.

Galbūt ekipą palikus Willui Cherry, pasikeitė Wade'o Baldwino vaidmuo. Žais Spanoulis, Nikola Milutinovas, pavojingi bus metikai, o kamuolį įžais Tayloras Rochestie. Puolimas kažkiek pasikeitęs, kad prisitaikytų prie tų žaidėjų.

– Didžiausi pokyčiai – puolime?

– Iš esmės taip, nes gynyba daugiau, mažiau nepasikeitė.

– Prisiminus pirmąją kovą, kur varžovus bus galima bausti?

– Mums reikia ritmo, agresijos, varžovų gretose talento tikrai yra nemažai, o mums reikia žaisti agresyviai savo greitą krepšinį, žinoti, kur galima varžovus bausti, kur rizikuoti, kur to geriau nedaryti. Iš esmės rizikai daug vietos neturime, varžovų gretose daug pavojingų metikų.

Galima išskirti Sašos Vezenkovo vaidmenį, su Bartzoko atėjimu išaugo jo įtaka, laukia rimta komanda.

– Nebus Georgios Printezio, kiek tai keičia varžovų ekipos veidą?

– Nežinau, kokios bėdos užklupo jį, nesu klubo viduje. Jau mače su „Baskonia“ starto penkete žaidė ne jis, o Augustine'as Rubitas, daugiau šansų sunkiojo krašto pozicijoje turėjo S. Vezenkovas. Panašu, kad G. Printezis negaluoja, nori susitvarkyti sveikatos problemas, o A. Rubitas ir S. Vezenkovas jį sėkmingai pavaduoja.

– Tos kelios savaitės, per kurias „Žalgiris“ pasiekė penkias pergales, kiek tose rungtynėse matote tai, ką ir norite matyti?

– Viską lemia smulkios detalės. Mes galbūt kažkiek mažiau daliname taškus už dyką, kažkiek daugiau pataikome. Bet niekada negali garantuoti, kad juos pataikysi ir kitą kartą.

Rungtynių antradienį pradžia – 20 val.

Šią savaitę Eurolygoje – dvejos rungtynės, ketvirtadienį „Žalgiris“ svečiuose laikys turnyro lyderės Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos testą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)