Vyrai kasmet stengiasi įveikti dailiosios lyties atstoves, tačiau taip jiems dar nė sykio nepavyko: du mačus laimėjo „Kibirkšties-VIČI“ merginos ir vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

„Kai žaidžiame su vaikišku kamuoliu (moterys rungtyniauja 6 dydžio kamuoliu, o vyrai – 7, – aut. past.), taip ir išeina. Iš kitos pusės, nesame smurtautojai, tad merginų baisiai neskriaudžiame“, – juokiasi vienas „Kažkur Matytų“ komandos vadovų Gedas Saročka.

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Kažkur Matytų“ komandų rungtynės penktadienį (sausio 2 dieną) 18 valandą įvyks Mykolo Romerio universiteto sporto salėje. Žiūrovams įėjimas – nemokamas.

„Kažkur Matytų“ vyrų komanda ir „Kibirkšties-VIČI“ merginos tęsia tradiciją padėti sunkiau gyvenantiems. Šioje šventinėse-labdaringose krepšinio rungtynėse tiek vyrų, tiek moterų komandos aukos pinigus, už kuriuos bus nupirkta sportinė avalynė sportuojantiems, tačiau sunkiau gyvenantiems jauniesiems krepšininkams. Abiejų komandų krepšininkai kvies aukoti ir susirinkusius žiūrovus.

„Džiaugiamės, kad ir toliau galime pratęsi šią puikią tradiciją, – sako „Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Tai puikus ir labai tikslingas laiko praleidimo būdas, kuris patinka ne tik žaidžiantiems, tačiau ir susirinkusiems pažiūrėti. Po gražiausių metų švenčių puiki galimybė pasilinksminti ir padėti sunkiau gyvenantiems“.

Šiame mače „Kažkur Matytų“ komandos aprangą vilkės olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna, dainininkai Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Petras Daunys, Mantvydas Sabaitis, komikas Paulius Ambrazevičius, TV veidai Mindaugas Rainys ir Tomas Langvinis, ilgametis „Lietuvos ryto“ komandos vadovas Jonas Vainauskas, komentatorius Rytis Kazlauskas, filmų „Mes už Lietuvą“ ir „Sabonis. 11“ režisierius Andrius Lekavičius, krepšinio teisėjas Rytis Sabas ir kiti.

„Į rungtynes vėl eisime kaip į šventę. Kaip į pasimatymą. Pasipuošime Kalėdų senio atneštomis aprangomis. Paskutinėje treniruotėje pasitarėme, kad laikysimės futbolo taktikos – sieksime lygiųjų. Kad ir kaip rimtai stengtųsi merginos“, - pasakoja „Kažkur Matytų“ įžaidėjas Donatas Montvydas.

„Kažkur Matytų“ komandos treneriu taps buvęs profesionalus krepšininkas, šokių projekto dalyvis, o šiuo metu kandidatas į Vilniaus miesto tarybą Matas Niparavičius.

„Kibirkšties-VIČI“ merginos šiam mačui ruošiasi rimtai: kartoja derinius, tobulina tritaškių metimų taiklumą, daro atsispaudimus ir žada, kad pirmą sykį Lietuvos krepšinio istorijoje bus atliktas moters dėjimas per rungtynes.

„Nesiruošiame pralaimėti, jie mūsų dar nei karto nenugalėjo, tegul pamiršta, – optimizmo nestokoja „Kibirkšties-VIČI“ komandos kapitonė Eglė Šniokaitė, kuri dalyvavo visose komandų tarpusavio rungtynėse. – Kiekvienais metais vyrai pasipildo naujomis žvaigždėmis, tačiau laimėti vis negali. Šįkart „per galvas“ dar įdėsime, tai kitais metais „Kažkur Matyti“ jau nebenorės žaisti“.

Neatmetama galimybė, kad „Kibirkšties-VIČI“ komandos aprangą apsivilks ir šios ekipos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Europos čempionė aktyviai dalyvauja pratybose ir ruošiasi mūšiui.
Įžymių vyrų ir „Kibirkšties-VIČI“ rungtynės M. Romerio universitete penktadienį prasidės 18 valandą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)