Ši pergalė Lietuvos krepšininkams užtikrino pirmąją J grupės vietą. Kelialapį į pasaulio čempionatą Kinijoje lietuviai užsitikrino jau prieš kurį laiką, o olandai ten patekti vilčių nebeturi.

Prasidėjus paskutinei mačo Amsterdame minutei D. Adomaičio kariauna pirmavo tik 72:69, o kamuolį savo rankose turėjo šeimininkai.

Į priekį Nyderlandų rinktinę vedęs Charlonas Kloofas tuomet netaikliai atakavo iš toli, o visas olandų viltis sudaužė nesuvokiamai pasielgęs Mohamedas Kherrazi.

Šeimininkų puolėjas grubiai parbloškė ant parketo Renaldą Seibutį bei taip užsidirbo nesportinę pražangą. Netrukus keturis baudų metimus realizavę lietuviai (76:69) užsitikrino pergalę.

Trečio ketvirčio pabaigoje 8:0 spurtavusi Lietuvos rinktinė atitrūko bei prasidėjus ketvirtajam kėliniui užtikrintai pirmavo 64:49. Vis dėlto tuomet lietuviai kiek atsipalaidavo.

Tuo pasinaudoję olandai įsisiautėjo bei taiklių tolimų metimų dėka laimėjo atkarpą 19:6, kuri buvo leidusi prisivyti 68:70.

Lietuvos rinktinės gretose debiutavo Dovis Bičkauskis ir Egidijus Mockevičius. Pirmasis per 17 minučių pelnė 10 taškų, o antrojo sąskaitoje – rezultatyvus perdavimas ir perimtas kamuolys per 7 minutes.

Nyderlandai: Charlonas Kloofas 17, Worthy De Jongas 13, Roelandas Shaftenaaras 10, Thomasas Van der Marsas ir Arvinas Slagteris po 8.

Lietuva: Renaldas Seibutis 20, Eimantas Bendžius 15 (7 atk. kam.), Rokas Giedraitis 14, Dovis Bičkauskis 10, Adas Juškevičius ir Martynas Echodas po 5.

Pirmąjį tarpusavio mačą namuose Lietuvos krepšininkai po atkaklios kovos laimėjo 95:93.

Amsterdame Lietuvos rinktinės gretose debiutavo naujokai Egidijus Mockevičius ir Dovis Bičkauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)