24-erių 208 cm ūgio brazilas visą karjerą rungtyniavo Ispanijoje.

Nuo 2013 metų jis atstovavo Mursijos UCAM ekipai, bet praėjusio sezono viduryje sulaukė „Real“ kvietimo ir progos nepaleido.

Pritapti Ispanijos sostinėje jam nepavyko, todėl A. Lima ieškojo kitos komandos.

Skelbta, kad krepšininkas buvo arti sugrįžimo į Mursijos komandą, kuri kitame sezone žais Europos taurės turnyre. Bet „Real“ labiau norėjo, kad A. Lima keltųsi būtent į Kauną ir tobulėtų Eurolygos klube.

Rugpjūtį jis su šeimininkų rinktine gins namų sienas Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre. Tarp brazilų varžovų B grupėje bus ir lietuviai.

„A. Lima – dar vienas alkanas ir pakankamai jaunas, bet jau nemažai Eurolygos patirties turintis žaidėjas. Jis yra greitas vidurio puolėjas, kuris sudarys gerą tandemą su mūsų įžaidėjais, ypač žaidžiant du prieš du. Gynyboje A. Lima yra agresyvus žaidėjas, puikiai kovojantis dėl atšokusių kamuolių“, – naujoką apibūdino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Brazilas į Europą persikėlė dar būdamas paauglys ir krepšininko įgūdžius tobulino Malagos „Unicaja“ komandos sistemoje. Eurolygoje jis debiutavo vos sulaukęs 18 metų. Jau pirmajame sezone jis išbandė jėgas ir prieš „Žalgirio“ ekipą, kai Malagoje per 18 minučių surinko 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Iš viso „Unicaja“ sudėtyje jis per 2009-2013 metus sužaidė 44 Eurolygos rungtynes.

2013 m. vasarą A. Lima išvyko į Mursijos UCAM komandą. Ten per pustrečio sezono brazilas sužaidė 81 rungtynes. Per jas A. Lima vidutiniškai rinkdavo po 10,1 taško ir atkovodavo po 6,9 kamuolio.

Praėjusiame sezone jau atstovaudamas „Real“ Eurolygoje aukštaūgis vidutiniškai rinko 3,4 taško ir 2 atkovotus kamuolius, o Ispanijos ACB lygoje – 4,9 taško ir 3,1 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)