Š. Marčiulionio krepšinio mokykla įkurta 1992 metais. Apie jos uždarymą antradienį paskelbė pats žymus Lietuvos krepšininkas.

„Esu nepaprastai laimingas, sėkmingai išpildęs mano vardo akademijos 25 metų krepšinio mokymo ir ugdymo programą. Vieno projekto pabaiga kloja pamatus kito projekto pradžiai. Pažadu, kad ketvirčio amžiaus visokeriopa patirtis nedulkės stalčiuose, o ir vėl tarnaus Lietuvos bei pasaulio krepšiniui.Akademijos programa viršijo mano puoselėtus lūkesčius. Akademijos kolektyvas išmokė krepšinio paslapčių ne tik vaikučius, bet ir jų tėčius, mamas bei senelius, kurie žiniomis aplenkė ne tik mane, bet ir trenerius su administracija. Abipusės pamokos, be abejonės, padės tėveliams sėkmingiau suprasti vaikų fizines bei psichologines galimybes ne tik krepšinio aikštelėje.

Didžiuojuosi akademijos kolektyvu, per paskutinius 15 metų, susikūrus MKL, laimėjusiu Vilniaus miestui 39 pirmas vietas Lietuvos moksleivių čempionate. Ačiū visiems trumpiau ar ilgiau dirbusiems mūsų kolektyve Lietuvos krepšinio labui. Išskirtinis Ačiū visiems rėmėjams, kurių savalaikis sąmoningumas sunkiais nepriklausomybės laikais leido sėkmingai gyvuoti šiam projektui. Akademijos administracija ir toliau tęs praėjusiais metais pradėtą jungtinį projektą su Vilniaus krepšinio mokykla. Linkiu visiems, kurie toliau užsiims jaunosios krepšinio kartos ugdymu ir Lietuvos bei Vilniaus miesto garsinimu kantrybės, ištvermės ir daug daug sėkmės“, - išplatintame laiške rašė Š. Marčiulionis.

Š. Marčiulionio akademijoje krepšinio paslapčių mokėsi broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Simas Jasaitis, Antanas Kavaliauskas, Linas Kleiza, Martynas Pocius, Martynas Gecevičius, Mindaugas Kuzminskas, Egidijus Mockevičius ir daugelis kitų.