LKF Vykdomasis komitetas į posėdį Kaune susirinko 11 val., D. Maskoliūno kandidatūra patvirtinta greičiau nei per pusantros valandos.

Posėdžio metu buvo pateiktos dvi kandidatūros. Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas Vydas Gedvilas į šias pareigas pasiūlė Antaną Sireiką, o LKF prezidentas Arvydas Sabonis – D. Maskoliūną.

Po pasitarimų ir diskusijų LKF Vykdomojo komiteto nariai už A. Sireiką atidavė 1 balsą, už D. Maskoliūną – 13.

D. Maskoliūnas pats yra žaidęs Lietuvos rinktinėje, su kuria 2000-aisiais Sidnėjuje laimėjo bronzos medalį. Vyriausiuoju treneriu jis yra padirbėjęs Kauno „Žalgirio“, „Baltų“, tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose, 2013-2015 , treniravo lenkų Sopoto „Trefl“ ekipą.

Lietuvos rinktinėje D. Maskoliūnas dirbo Jono Kazlausko asistentu, 2013 ir 2015 m. padėjo nacionalinei ekipai tapti Europos vicečempione.

Nuo 2015-ųjų jis vėl dirba „Žalgirio“ klube, yra vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus dešinioji ranka.

13.30 val. apie sprendimo motyvus turėtų kalbėti LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.


Iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto po nesėkmingo pasaulio krepšinio čempionato pasitraukus Dainiui Adomaičiui, realiausiu pretendentu užimti jo vietą buvo laikomas Kazys Maksvytis. Visgi Permės „Parma“ komandai vadovaujančiam žemaičiui imtis šio darbo neleido Rusijos klubo vadovai.

Netrukus žiniasklaidoje pradėtos linksniuoti kitų dviejų specialistų – A.Sireikos ir D. Maskoliūno – pavardės. Pirmojo kandidatūrą iškėlė minėtoji V. Gedvilo vadovaujama trenerių asociacija. Tuo metu antrasis turėjo A. Sabonio ir federacijos vadovybės užnugarį.

Artimiausi darbai naujojo rinktinės trenerio laukia vasarį, kai prasidės ir vėl FIBA „langų“ principu organizuojama 2021-ųjų Europos čempionato atranka. Vasario 21 d. lietuviai namie žais su Belgija, o vasario 24 d. išvykoje – su Čekija. Tiesa, ir vėl akivaizdu, kad rinktinės tuo metu bus ne pajėgiausių sudėčių – nacionalinėms komandoms nepadės Eurolygos ir NBA komandų žaidėjai.

D. Maskoliūno paskyrimui rinktinės treneriu neprieštaravo ir „Žalgirio“ klubas. Dėl rinktinės kovų žiemą Š. Jasikevičiaus asistentas praleis vieninteles žalgiriečių rungtynes, kai vasario 20 d. „Žalgiris“ išvykos rungtynėse susitiks su Vitorijos „Baskonia“.

Pagrindinės sudėties Lietuvos rinktinę vėl turėtume matyti kitą vasarą, Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyro metu. Atranka vyks birželio 23-28 d. Kokiose šalyse ir miestuose bus organizuojami atrankos turnyrai, FIBA turėtų paskelbti lapkričio 15 d. Tarp pretendenčių organizuoti šias varžybas yra ir Lietuva.

LKF vykdomasis komitetas:


Arvydas Sabonis – prezidentas, Lietuvos krepšinio federacija;
Mindaugas Špokas – generalinis sekretorius, Lietuvos krepšinio federacija;
Algimantas Stasys Anužis – viceprezidentas, Lietuvos krepšinio veteranų lyga;
Mindaugas Plūkas – viceprezidentas;
Remigijus Milašius – Lietuvos krepšinio lyga;
Remigijus Štaras – Nacionalinė krepšinio lyga;
Vaidas Jurgilas (jį posėdyje pakeitė Vaidas Indriliūnas) – Regionų krepšinio lyga;
Giedrius Gustas – MultiGyn moterų krepšinio lyga;
Rolandas Skaisgirys – 3x3 krepšinio asociacija;
Martynas Račkauskas – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga;
Rimantas Cibauskas – Lietuvos studentų krepšinio lyga;
Kęstutis Pilipauskas – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija;
Vydas Gedvilas – Lietuvos krepšinio trenerių asociacija.

Posėdyje dalyvavo ir LKF garbės prezidentas Vladas Garastas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)