Taip buvo oficialiai pradėtas 2013-2014 metų naujas MKL sezonas.

„Stabilumas yra gero darbo garantas, todėl mes galvojame, kad kiekvienais metais keisti čempionatų struktūrą nėra pats geriausias sprendimas“, - paklaustas apie šio sezono naujoves teigė MKL direktorius Dainius Čiuprinskas. – Žinoma, kažkokių mažyčių naujovių visada stengiamės sukurti. Norime ir toliau skatinti krepšinio mokyklas atsižvelgti ne tik į kiekybę, bet ir kokybę.

Mes pradedame bendradarbiauti su universitetais, pirmas prisijungė Mykolo Romerio universitetas. Bendrojo lavinimo mokyklų čempionatus stengsimės jungti prie universitetų, baigę mokyklas moksleiviai galės toliau tęsti karjerą universitetuose. Skatinsime mažesnius miestelius būti aktyvesniais“.

MKL sezone dalyvaus 427 komandos (350 vaikinų ir 77 merginų) ir rungtyniaus daugiau nei 7500 jaunųjų krepšininkų. MKL organizuos 11 įvairaus amžiaus čempionatų bei du bendrojo lavinimo mokyklų turnyrus.

Moksleivių krepšinio lyga atlieka patį didžiausią vaidmenį šalies krepšinio piramidėje“, - neabejoja Š. Marčiulionio akademijos treneris Tomas Purlys. - Pamatai klijuojami vaikystėje, todėl MKL daro labai gerą darbą su visa krepšininkų rengimo sistema“.

„Mes ir vėl esame masiškiausia Lietuvos krepšinio lyga, kuriai dar ilgai niekas neprilygs“, - tikina MKL direktorius D. Čiuprinskas. - Mažiesiems miesteliams sunku prilygti didiesiems, tačiau didelio entuziazmo dėka viskas pasiekiama. Tačiau gerų pavyzdžių tikrai netrūksta. Tokie miesteliai kaip Biržai ar Kupiškis sėkmingai dalyvauja finalo ketvertuose, o Palangos sporto centro komanda net laimėjo 1996 metais gimusių vaikinų pirmenybes. Džiugu, kad pirmą kartą MKL istorijoje dalyvaus Trakų komanda. Gaila, kad nebeliko Prienų krepšininkų, ypač dėl to, kad šis mietas turi profesionalią vyrų komandą“.

MKL šį sezoną ir toliau rungtyniaus beveik visi Lietuvos jaunučių ir jaunių rinktinių žaidėjai.

„Jau dabar Moksleivių lygoje žais būsimi vyrų ir moterų rinktinių žaidėjai. Manau, kiekvienam būtų įdomu pažiūrėti, kaip Linas Kleiza ar Jonas Valančiūnas rungtyniavo būdami 14-os ar 15-os. Siūlyčiau žmonėms, kurie nėra daug matę vaikų krepšinio, būtinai ateiti pažiūrėti „ateities žvaigždžių“, - kvietė D. Čiuprinskas.

Praėjusiame sezone MKL aukso medaliu pasipuošęs T. Purlys ir šį sezoną sieks aukščiausių apdovanojimų. Vieno geriausių lygos trenerių vadovaujami marčiulioniukai grumsis 1996 metais gimusių vaikinų pirmenybėse.

„1996 m gimusiais vaikinais praėjusiame sezone nepasisekė, todėl šį sezoną tikslas vėl tapti pačiais geriausiais. Šis sezonas jau prasidėjo, turėjome keletą rungtynių, turnyrų, sunkiai dirbame ir sieksime pačių aukščiausių tikslų“, - žadėjo T. Purlys.

Sezono atidarymo rungtynėse, kuriose simbolinį ginčo kamuolį išmetė MKL direktorius D. Čiuprinskas ir MRU atstovas Šarūnas Sakalauskas, Moksleivių lygos čempionai Š. Marčiulionio akademijos auklėtiniai 66:114 (17:26, 18:28, 16:33, 15:27) pralaimėjo MRU studentams.

Jau kelintą sezoną iš eilės MKL kamuoliais aprūpins „Molten“, o pirmą kartą jaunieji krepšininkai bus aprengti „Rind“ kompanijos aprangomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)