A ir B divizionų prizininkus sveikino lygos prezidentas Darius Gudelis, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir kiti svečiai.

Atsiimti taurių atvyko B diviziono antros vietos laimėtojų ekipa Trakų „TonyResort“ ir B diviziono nugalėtojai Kėdainių „SC-Nevėžio“ krepšininkai.

A diviziono taurės įteiktos Gargždų SC (III vieta), Kauno r. „Omega“ (II vieta) ir Tauragės krepšinio klubui (I vieta).

Naudingiausiu B divizione pripažintas Tauragės „Fortūnos-Agavos“ žaidėjas Ignas Juškevičius. A divizione šį titulą pelnė Kretingos „Kretingos“ lyderis Rytis Zabita. Abi šie žaidėjai apdovanojimus gavo ir kaip daugiausiai kamuolių sezono metu atkovoję krepšininkai.

Rezultatyviausiais pripažinti Deimantas Pavlovskis (Kupiškio KK „Kupiškis“) ir Žydrūnas Kelys (Biržų „Biržai“). Pastarasis dėl kelio raiščio traumos prizo atsiimti atvykti negalėjo.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atiduodančių žaidėjų titulą atsiėmė Simonas Lekys (Trakų „TonyResort“) ir Linas Krivickas (Vytauto Didžiojo universitetas).

Daugiausiai kamuolių per rungtynes perimančiais žaidėjais pripažinti Arvydas Bareikis iš LKSK ir Dominykas Zupkauskas iš Ukmergės „Olimpo“.

Renginio metu buvo paskatintas ir „Natural Pharmaceuticals-RKL“ sezono talentu pripažintas 18-metis Vilniaus VKC komandos žaidėjas Einaras Tubutis. Šalia jo į simbolinį RKL talentų penketuką pateko Domas Šelekas (Kėdainių „SC-Nevėžis“), Mantvydas Žukauskas (Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“), Rokas Jokubaitis (Klaipėdos „Neptūnas-2“) ir Erikas Venskus (Biržų „Biržai“).

Jaunuosius talentus pasveikino ir prizus jiems įteikė olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

Specialus apdovanojimas už nuopelnus lygai buvo įteiktas RKL įkūrėjui ir direktoriui Aleksui Makulavičiui, kuris jau 12 metų vadovauja lygai ir šiemet šventė savo 80-metį. Apdovanojimą jam įteikė RKL prezidentas D. Gudelis ir LKF vadovas M. Špokas.

Geriausius sezono A ir B diviziono trenerius pasveikino ir prizus jiems įteikė legendinis Lietuvos treneris Vladas Garastas. B diviziono geriausiu pripažintas Kėdainių „SC-Nevėžio“ strategas Kastytis Kundrotas. A divizione prizą pelnė čempionų treneris Edvardas Žemgulis.

Geriausiais komandų vadovais paskelbti Jurbarko „Jurbarko“ atstovas Darius Kalinauskas ir Ukmergės „Olimpo“ vadovas Nerijus Vasiliauskas. Jiems padėkas įteikė Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius. Pastarasis taip pat pasveikino ir perspektyviausiu pripažintą RKL teisėją Rytį Vitkų.

Komandų nominacijose už geriausią komunikaciją paskatintas Tauragės krepšinio klubas. Prizą klubo vadovams įteikė RKL informacinio partnerio ir didžiausio Lietuvoje naujienų portalo DELFI sporto skyriaus redaktorius Laurynas Butkauskas.

Už geriausius sezono aistruolius buvo padėkota Rokiškio „Feniksui“, už geriausią debiutą paskatinti Trakų „TonyResort“, o garbingo žaidimo apdovanojimas skirtas Klaipėdos „Neptūno-2“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)