Sekmadienį Adrijos (ABA) lygos rungtynėse „Raudonoji žvaigždė“ išvykoje 95:64 sutriuškino Čačako „Borac“.

Nepaisant palankaus rezultato, S. Obradovičius nuogąstauja, jog ši dvikova pasitaikė labai nepatogiu metu – prieš „dvigubą“ Eurolygos savaitę.

„Žalgiriui“ žaisti papildomų rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nereikėjo, kadangi mačas su Kėdainių „Nevėžiu“ buvo atidėtas dėl tariamai teigiamo Joffrey Lauvergne'o koronaviruso testo.

Tačiau paaiškėjo, kad prancūzas sveikas ir iškeliavo į Serbiją, kurioje praleido vienus įsimintiniausių karjeros metų atstovaudamas mirtiniems „Crvena Zvezda“ priešininkams – Belgrado „Partizan“.

„Mums bus nepaprastai svarbu žaisti energingai, ir šia prasme rungtynės su „Borac“ buvo neparankios. Tačiau atsižvelgdami į gerą sezono pradžią, turime pagrindo tikėtis sužaisti dar vienas stiprias rungtynes ir nugalėti.

Žinome, kokie bus pagrindiniai pavojai. „Žalgiryje“ tai – žaidimo organizatoriai, tie patys metikai Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis. O su J. Lauvergne'u jie įgauna gero balanso tarp žaidimo ties perimetru ir po krepšiu“, – kalbėjo S. Obradovičius.

"Crvena Zvezda" prieš "Žalgirį" Eurolygoje

„Atvyksta gera komanda. Jie sėkmingai pradėjo sezoną ir Belgrade neabejotinai taip pat pasitikės savo jėgomis. Kita vertus, mes taip pat gerai žaidėme pastarosiose keliose rungtynėse. Jei būsime protingi ir energingi, galime laimėti“, – pridūrė puolėjas Marko Jagodičius-Kuridža.

Antradienio rungtynėms ruošėsi ir po traumos atsigavęs vidurio puolėjas iš JAV Emanuelis Terry bei praėjusią savaitę po dvejų metų pertraukos į „Crvena Zvezda“ sugrįžęs jo tautietis Tayloras Rochestie.

Ketvirtadienį „Crvena Zvezda“ svečiuosis Vilerbano ASVEL (Prancūzija) teritorijoje, o „Žalgiris“ sužais pirmas Eurolygos namų rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Praėjusiame sezone tarpusavio rungtynėse komandos apsikeitė pergalėmis išvykose.

Šį Eurolygos sezoną serbai pradėjo pralaimėjimu svečiuose Stambulo „Fenerbahče“ (63:77) ir pergale namuose prieš Vitorijos „Baskonia“ (90:73).

„Žalgiris“ startavo dviem pergalėmis išvykose: prieš Pirėjo „Olympiakos“ (68:67) ir Maskvos srities „Chimki“ (84:70).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)