„Pirmiausiai noriu pasveikinti „Žalgirį“ su pergale, – kalbėjo po rungtynių „Fenerbahče“ treneris Ž. Obradovičius. – Kaip ir kiekvienais metais, tai yra komanda, kuri kovoja iki pabaigos. Taip pat buvo ir šį kartą, kai Kauno komanda vėl laimėjo. Iš mano pusės noriu padėkoti sirgaliams už nepaprastą palaikymą. Tai buvo kažkas ypatinga.“

Rungtynių pradžioje tribūnose pasirodė sirgalių ištiestas milžiniškas plakatas su trenerio atvaizdu ir užrašu „Mūsų istorija dar nesibaigė“. Neabejotinai tai turėjo įkvėpti vietos žvaigždes įspūdingai pergalei namie.

Tiesa, nutiko priešingai. „Fenerbahče“ likus žaisti 60 sek. pirmavo 76:69, tačiau Lietuvos čempionai spurtavo 0:10 ir „pavogė“ pergalę. Ir tai jau trečioji iš eilės elitinio klubo nesėkmė“, – rašo talkbasket.net.

Priminsime, kad Š. Jasikevičiaus treniruojamas „Žalgiris“ išvykoje įveikia „Fenerbahče“ taip pat trečią kartą. Praėjusį sezoną atkrintamosiose (82:80) ir 2017 metais gruodį (90:89).

„Mūsų komanda buvo tikrai geresnė nei prieš dvi dienas. Darėme daug gerų dalykų, kol nepriėjome prie paskutinės minutės, kai pralaimėjome rungtynes. OK. Noriu pasveikinti savo auklėtinius su tuo, kaip jie žaidė iki paskutinės minutės.

Suprantu, kaip jiems dabar sunku, turint galvoje, kokios buvo rungtynės ir kaip lengva buvo tą pergalę pasiimti. Turime žinoti, kiek daug žmonių mus palaiko, kiek tiki komanda ir turime pasitikėti savo jėgomis. Tai yra vienintelis kelias“, – kalbėjo Ž. Obradovičius.

Kampus glaistyti mėginantis ir kantrybės prašantis tituluočiausias Eurolygos treneris nepaslėps visiems akis badančių skaičių – per 6 rungtynes iškovota vos viena pergalė ir priešpaskutinė vieta turnyro lentelėje.

Didžiulių lūkesčių apkrauta komanda turkų žiniasklaidoje sulaukė situaciją geriausiai atspindinčių epitetų. „Fenerbahče“ vis dar lydi košmaras“, „Fenerbahče“ nuvylė savo sirgalius, kai šokiruojančiai pralaimėjo namie Kauno „Žalgiriui“, – rašo „Anadolu Agency“, išskyręs ir pagrindinį tokios baigties kaltininką – Marių Grigonį ir jo pergalingą metimą.


„Fenerbahče“ – gilioje krizėje. Įspūdingas „Žalgirio“ sugrįžimas pribloškė Stambulo ekipą ir privertė susitaikyti su trečiu pralaimėjimu iš eilės“, – rašo talkbasket.net.

„Fenerbahče“ pademonstravo daug pozityvių dalykų, kurie signalizuoja apie gerėjantį žaidimą lyginant su kitomis rungtynėmis, tačiau sezonas įsibėgėja, o pralaimėjimų skiltyje jau skaičius 5. Dabar jie turi save sukrėsti ir labai greitai atsitiesti“, – pastebi turkų krepšinio portalas basketservisi.com.

Po kol kas vienintelės pergalės prieš Vitorijos „Baskonia“ Ž. Obradovičiaus auklėtiniai nusileido Milano „Armani“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Kauno „Žalgirio“ komandoms.

7-o turo rungtynes lapkričio 8 dieną „Fenerbahče“ žais namie su Miuncheno „Bayern“ ir mėgins išlipti iš duobės, o Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje pasveikins „Barceloną“.

Turnyro lentelė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)