Per pirmuosius penkis Eurolygos turus „Fenerbahče“ nugalėjo tik Vitorijos „Baskonia“ ekipą bei patyrė nesėkmes prieš Madrido „Real“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Milano „Armani“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Po trečiadienį patirto pralaimėjimo Izraelyje turkai grįžo namo – penktadienį jie su „Žalgiriu“ žais vos antrąjį šio sezono Eurolygos mačą „Ulker Sports“ arenoje.

„Ko gero tai yra sunkiausias sezono startas mano karjeroje. Tiksliai visų sezonų neatsimenu, bet ko gero taip. Gerai, kad Turkijoje turime rezultatą 4-1. Taigi, yra šioks toks balansas“, – žurnalistams iš Lietuvos šypsojosi „Fenerbahče“ vairininkas, paklaustas apie vieną pergalę ir keturis pralaimėjimus Eurolygos starte.

„Neveikia daugybė dalykų. Reikia daug ką pakeisti. Daug žaidėjų atvyko į komandą iš savo rinktinių, o sezonas prasidėjo neturint galimybės visiems kartu pasitreniruoti. Tik šią savaitę visa komanda pradėjo treniruotis kartu. Tai nutiko pirmą kartą. Tai yra viena pagrindinių mūsų sunkumų priežasčių.

Viskam reikia laiko. Jei atvirai, nemanau, kad ateityje atrodysime taip, kaip atrodome dabar. Pagrindinė žaidimo problema – puolimas. Turime pulti daug geriau, nes komandoje turime daug puolime kokybiškai žaisti galinčių krepšininkų. Kol kas viskas yra blogai – lėtas žaidimas, blogi sprendimai“, – sakė legendinis 59-erių treneris.

– Kaip sekasi į komandą integruoti naujokus?

– Neteisinga kalbėti tik apie naujokus. Mes esame komanda. Visi žaidėjai jaučiasi taip pat. Visi kartu turime sunkiai dirbti ir rasti būdą tapti ta komanda, kokios iš mūsų visi tikisi.

– Ką manote apie pasikeitusį, intensyvesnį tvarkaraštį?

– Jau nebenoriu apie tai kalbėti. Visiems sąlygos yra vienodos. Kai kuriems žaidėjams dėl tokio tvarkaraščio yra labai sunku. Man anksti pradėti sezoną buvo paprasta, bet krepšininkams, kurie žaidė pasaulio čempionate, nusipelnė pailsėti. Bet jei toks yra Eurolygos sprendimas, tai nėra problema, taip buvo visada.

– Ką manote apie naują „Žalgirio“ komandą?

– Komanda panaši, kokia ir buvo. Šarui dirbant „Žalgirio“ treneriu, lieka ta pati strategija – agresyvi gynyba ir komandinis žaidimas. Žinoma, kai kurie naujokai turi kitokius individualius pranašumus, tačiau daugiau ar mažiau, tai yra tas pats „Žalgiris“, su ta pačia filosofiją.

– Kokia buvo Leo Westermanno prisiviliojimo idėja?

– Leo yra komandos žaidėjas, puikiai išmanantis savo darbą. Jis yra geras žmogus, turintis reikalingą patirtį. Pamatysime, kaip jis atrodys ateityje.

– Ar dėl tokio sunkaus sezono starto turite keisti tai, kaip bendraujate su žaidėjais?

– Paklausykite, esu treneris beveik 30 metų. Šiame darbe turi tobulėti kiekvieną dieną. Štai ką aš bandau daryti. Kartais gali atrodyti, kad aš žinau viską ir viskas yra padaryta, bet aš nuolat stengiuosi suprasti geriau. Darysiu tai tol, kol dirbsiu šį darbą. Visada stengsiuosi padėti žaidėjams pakeisti dalykus. Tai vienintelis treniravimo būdas, kokį įsivaizduoju. Taip yra nuo pat mano karjeros pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)