Ši data yra gegužės 24-oji. Tvirtinama, kad jeigu iki tol bus užtikrinta sveikatos apsauga visiems varžybų dalyviams, sezonas bus pratęstas.

Tačiau jeigu iki tol nebus rasta kelių užtikrinti dalyvių saugumą, sezone bus padėtas galutinis taškas.

Visgi, kai kurioms Europos šalims pamažu atlaisvinant karantino sąlygas, dar yra viliamasi, jog sezonas bus užbaigtas.

Posėdyje nustatyta, kad žaidėjų karantinas, jeigu jo prireiktų, būtų vykdomas gegužės 29 – birželio 11 dienomis. Birželio 12 – liepos 2 dienomis vyktų klubų treniruočių stovyklos, liepos 4 – 17 dienomis centrinėje arenoje likusias rungtynes sužaistų Europos taurės komandos, o liepos 4 – 26 dienomis savo santykius centrinėje arenoje išsiaiškintų Eurolygos klubai.

Anot Eurolygos pranešimo, būtų sužaistos visos dėl karantino nukeltos 54 reguliariojo sezono rungtynės, o atkrintamosios varžybos vyktų finalo aštuoneto formatu. Visos Eurolygos rungtynės būtų rengiamos vienoje šalyje ir be žiūrovų.

Kaip buvo skelbta anksčiau, tarp pretendenčių priimti sezono pabaigos varžybas yra ir Lietuva, Vilniaus ir Kauno miestai.

Taip pat patvirtinta, kad lyga pasiekė susitarimą su Eurolygos žaidėjų asociacija. Jeigu sezonas būtų pratęstas, klubai privalėtų ir žaidėjų kontraktus pratęsti iki liepos 31-osios bei įsipareigoti sumokėti 85 proc. atlyginimų ne vėliau kaip iki rugpjūčio 15-osios dienos.

Kitu atveju, jei sezonas nebebus pratęstas, klubai žaidėjams įsipareigoja sumokėti 80 proc. metinio atlyginimo sumos ir tai taip pat padaryti iki rugpjūčio vidurio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)