Sekmadienio rungtynės „Lituanicai“ nežadėjo nieko gero, nes dėl traumų ir ligų žaisti negalėjo abu vidurio puolėjai bei ekipos lyderis Aušridas Petraitis. Be to, teko rungtyniauti su diviziono pirmoje vietoje esančia komanda, šiame sezone pralaimėjusia tik dukart.

Tačiau lyderių netektis tik dar labiau sutelkė komandą rimtai kovai su varžovu.

„Lituanica“ dėka puikaus Roko Neverausko ir Audriaus Damušio žaidimo iš karto išsiveržė į priekį. Šie žaidėjai pirmame kėlinyje dviese pelnė du trečdalius komandos taškų – 25:18.

Antrame ketvirtyje įsižaidė varžovų lyderis Lewisas Championas. Jo tolimi metimai buvo tikra mįslė „Lituanica“ gynėjams. Kėlinio viduryje varžovai ne tik pasivijo lietuvius, tačiau ir sugebėjo atitolti 6 taškais. Verta paminėti, jog vienas iš rezultatyviausių lietuvių krepšininkų Mantas Gūžys buvo visiškai „išjungtas“ ir per pirmąją rungtynių pusę nesugebėjo pelnyti nei vieno taško – 36:40.

Po pertraukos „Lituanica“ vėl kibo varžovams į atlapus. Pirmuosius savo taškus pelnė M. Gūžys. Taiklią ranką pademonstravo Paulius Adomaitis, smeigęs tris tritaškius iš eilės ir išvedęs komandą į priekį. Nors Mantas Adomaitis puikiai po krepšiais tvarkėsi, treneriu Eridanui Lazdauskui galvos skausmą kėlė po keturias pražangas susirinkę R. Neverauskas ir M. Gūžys – 62:60.

Paskutinis ketvirtis tapo tikru mūšiu, kuriame nė viena komanda nesugebėjo nutolti didesniu nei 4 taškų skirtumu. Sėkmingai į aikštę sugrįžęs M. Gūžys pradėjo skriausti varžovus savo perimtais kamuoliais ir tolimais metimais.

M. Gūžys pelnė du taškus su pražanga ir išvedė lietuvius į priekį 84:81, bet varžovai sugebėjo per likusias 20 sek. išsigelbėti – prieš pat finalinę sireną M. Adomaitis prasižengė prieš tritaškį metusį varžovų gynėją, kuris šaltakraujiškai sumetė visus baudų metimus ir išplėšė pratęsimą.

Per papildomą laiką aikštėje tiesiog siautėjo M. Gūžys ir jaunasis Deividui Lygutui. Mantas iš pradžių smeigė du tritaškius, o netrukus lyderio vaidmens ėmėsi ir Deividas, taip pat surinkęs 6 taškus iš eilės. Pratęsimas buvo laimėtas 12:6, o lyderiai paklupdyti 96:90.

Rezultatyviausias su 24 taškais „Lituanica“ gretose buvo A. Damušis. 23 prie pergalės pridėjo M. Gūžys, 18 – R. Neverauskas, 14 – M. Adomaitis, 9 – P. Adomaitis – 9 taškus.

Kitas rungtynes „Lituanica“ savo salėje sekmadienį žais prieš Lauboro universitetą (10/6).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją