Nors prieš lemiamą rungtynių ketvirtį svečiai iš Utenos nuo aikštės šeimininkų „Nevėžio-Optibet“ (1/1) krepšininkų atsiliko 48:66, amerikiečio dvitaškis paskutinę sekundę išplėšė pergalę Žydrūno Urbono auklėtiniams – 75:73.

„Juventus“ paskutinį mačo kėlinį laimėjo 27:7.

„Geri trys kėliniai, bet gaila, kad sirgalius nuvylėme savo žaidimu ketvirtame kėlinyje. Pasimetėme prie agresyvesnės varžovų gynybos, dingo mūsų jaunatviškumas, dingo viskas, ką darėme tris kėlinius. Reikia išsiaiškinti, kas čia nutiko. Ketvirtame kėlinyje gynėmės labai prastai, ėmėme strigti puolime ir pralaimėjome“, – pripažino „Nevėžio“ treneris Gediminas Petrauskas.

Tuo metu „Juventus“ treniruojantis Žydrūnas Urbonas tvirtino, kad tai buvo vienos iš keistesnių rungtynių per jo trenerio karjerą.

„Neabejojau, kad rungtynės vyks taškas į tašką, kad bus sunku. Tik negalvojau, kad atsiliksime tokiu taškų skirtumu. Bet yra priežasčių, kodėl taip įvyko. Komanda – po trijų Čempionų lygos rungtynių per savaitę, dviejų kelionių.

Po paskutinių rungtynių buvo čia visko pas mus, vyriokai šiek tiek „iškvėšę“. Asistentas skaičiavo, tai berods 12 ar 14 metimų iš po krepšio prametėme. Nesu buvęs dar tokiose rungtynėse. Nesuprantu, kaip pramesti. Bet prametė. Tokie dalykai neleido žaisti kokybiško krepšinio, nors varžovai irgi rungtyniavo kokybiškai, o patys pradėjome mačą vaikščiodami“, – teigė Ž. Urbonas.

„Gerai, kad buvo komandos charakteris, nes kiek aš galėjau klykti. Pradėjome žaisti tik rungtynių pabaigoje. Tačiau žiūrint į visą eigą, galėjome ir pralaimėti, galbūt tai būtų buvęs netgi teisingesnis rezultatas. Na o paskutinė ataka ir turėjo būti tokia, kokia buvo – kamuolys tokiu atveju turi atsidurti lyderio rankose“, – pridūrė treneris.

Artimiausiu metu į Taivaną rungtyniauti išvyks „Juventus“ aukštaūgis Mindaugas Kupšas, todėl Ž. Urbonas neslepia, kad spalio mėnesį komanda turėtų pasipildyti nauju vidurio puolėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)