Pergalingo baudos metimo autoriumi tapo Dovis Bičkauskis, bet naudingiausio rungtynių žaidėjo laurai be jokių klausimų atiteko Ivanui Buvai, finišavusiam net su 32 taškais (8/10 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 7/8 baudos) ir 39 naudingumo balais.

Tai, kad nebuvo susitvarkyta su varžovų legionieriumi iš Kroatijos, po pralaimėjimo pripažino ir „Žalgirio“ vedlys Martinas Schilleris.

„Esame nepatenkinti savo pasirodymu gynyboje. Thomasui Walkupui įsižaidus puolime pamanėme, kad galiausiai kaip nors išsisuksime, bet bėdos gynyboje niekur nedingo visas rungtynes. „Rytas“ – gera komanda, antra lygoje, sveikinimai.

Reikia atiduoti pagarbą I. Buvai už pataikytus metimus, ypač pradžioje. Jis gali pataikyti, bet negarsėja tuo, kad tai daro aukštu procentu. Tuo jis nustebino“, – teigė austras.

„Žalgirio“ vairininkas dėl nesėkmės nekaltino nei sudėtingo tvarkaraščio, nei galimo nuovargio.

Tuo metu „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas stengėsi tramdyti emocijas ir neleisti savo auklėtiniams per gerai pagalvoti apie save.

„Mes laikėmės savo plano, kuris veikė. Taip, jie pataikė keletą sunkių metimų ketvirtame kėlinyje. Bet vaikinai, dabar galite švęsti tik valandą, kol pasieksime Vilnių. Nes norite tikėkite, norite ne, antradienį mūsų laukia sunkiausios rungtynėse sezone. Jose turėsime parodyti tokią pačią koncentraciją kaip šiandien.

Įsivaizduokite, jeigu žaistumėte taip kiekvieną kartą. Pagalvokite ir atsakykite sau patys. Taigi žaiskime su tokiu pasitikėjimu lyg būtume pirma komanda lygoje, o treniruokimės tarsi būtume antri“, – dėstė G. Žibėnas.

Primename, kad abu pirmus tarpusavio susirėmimus šį sezoną užtikrintai buvo laimėję žalgiriečiai – 84:72 Vilniuje ir 92:45 Kaune.

Kauno klubui šį kartą trūko Artūro Milaknio, Nigelio Hayeso ir Joffrey Lauvergne'o, o Vilniaus ekipa vertėsi be kapitono Arno Butkevičiaus, Kristjano Kitsingo ir Roko Gusčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)