80:97 – toks galutinis iš anksto „nebroliškomis“ pavadintų rungtynių tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių rezultatas.

Svečių komanda sąlygas aikštėje diktavo didžiąją mačo dalį, vienu metu buvo įgijusi didesnį nei 20 taškų pranašumą, o nuo visiško sutriuškinimo Dainiaus Adomaičio kariauną išgelbėjo tik ketvirto kėlinio antroje pusėje rezultatyvumu blykstelėjęs Edgaras Želionis.

„Gaila dėl sirgalių, gaila dėl savęs pačių. Rungtynės su latviais turėtų būti šimtaprocentinės – jie rodė tokį užsidegimą, norą. Mes galime kitoms komandoms nusileisti lygiu, pataikymo procentu, bet negalime nusileisti dėl noro, kurio šį kartą pritrūko“, – po rungtynių kalbėjo M. Kuzminskas.

Kodėl noro stigo?

„Čia nėra jokio paaiškinimo – noras, drausmė, protas, visa tai susidėjo ir matome rezultatą, kokį turime.

Aišku, mes esame tik tris dienas kartu, net negalėjome turėti pilnaverčio treniruočių proceso, be to, Deividas Gailius prisijungė po ilgos kelionės. Taigi, iš vienos pusės, tų pasiteisinimų yra, galime jų ieškoti, bet esmė šį kartą ne tame“, – pažymėjo 11 taškų šiame mače pelnęs Mindaugas.

Paklaustas, ko pasimokyti galima iš tokių rungytnių, Milano „AX Armani“ puolėjas sunkiai rinko žodžius.

„Tų pamokų mes esame tie klubuose, tiek rinktinėse daug turėję... Bet nepasimokome. Blogiausia, kad tas pačias klaidas kartojame antrą kartą. Nesusitvarkome su „pikenrolais“. Treneris aiškiai pasakė, kaip ką reikia daryti, bet mes nesugebame išpildyti to, ką mums sako“, – tvirtino jis.

M. Kuzminskas dar kartą pakartojo, kad šis FIBA pasaulio čempionato „langas“ yra rengiamas labai nepatogiu laiku.

„Visi buvo išsiilgę krepšinio, bet šitas langas yra labai nelaiku. Klubuose draugiškos rungtynės tik prasideda, yra dėmesys fiziniam pasirengimui, todėl esame tokios neįprastos formos. Tačiau pasiaiškinimų aš neieškosiu“, – konstatavo krepšininkas.

Lietuvos rinktinė kitas rungtynes žais penktadienį, rugsėjo 15 . Jau Osijeke, Kroatijoje, mūsiškiai susirems su šeimininkų nacionaline komanda. Kitą pirmadienį, rugsėjo 17, lietuviai namie priims Nyderlandus.

Jau nuo pirmadienio lietuviai treniruosis visa sudėtimi – prie komandos prisijungs Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis, kurių šį sykį aikštėje nebuvo. Neseniai į Vilnių atskridęs R. Seibutis mačą stebėjo iš šalies, o R. Giedraitis užtruko su Berlyno ALBA klubu ir į Lietuvą parvyko tik rungtynių metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)