Staigmena sugriovė planus

Penki nežinomybės mėnesiai baigiasi. Nors reikiami parašai po nauja NBA kolektyvine darbo sutartimi dar nesudėti, beveik neabejojama, kad tarp lygos vadovybės, klubų savininkų ir žaidėjų pasiekto susitarimo neužtemdys nauji ginčai.

„Lokautas baigiasi labai netikėtai. Tikrai maniau, kad šis NBA sezonas jau žlugęs“, – DELFI prisipažino vienas Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjų A. Guoga.

Praėjusio ketvirtadienio popietę jis su Kauno „Žalgirio“ savininku Vladimiru Romanovu dar diskutavo apie galimybę L. Kleizai iki NBA lokauto pabaigos rungtyniauti laikinojoje sostinėje ir ruošėsi apmokėti krepšininko draudimo išlaidas, o šeštadienio rytą jau skaitė pranešimus apie gruodžio 25 d. prasidėsiantį NBA sezoną.

Šios partijos visame pasaulyje „Tony G“ pravarde žinomam pokerio žaidėjui laimėti nepavyko – nepaisant jo noro ir pastangų, 26-erių L. Kleiza nežais nei „Žalgiryje“, nei Vilniaus „Lietuvos ryte“, nes artimiausiu metu turės grįžti į „Raptors“ klubą.

„Be abejo, labai nusivyliau. Būtų smagu pamatyti Liną žaidžiantį Lietuvoje. Deja, šį kartą turbūt nepavyko. Ateityje reikės ieškoti kito žaidėjo, kurį būtų galima sugrąžinti į tėvynę“, – sakė A. Guoga.

NBA maratonas – pavojingas?

Verslininkas įsitikinęs, kad vienam geriausių Lietuvos krepšininkų, kurio reabilitacija po praėjusį vasarį atliktos artroskopinės kelio operacijos artėja prie pabaigos, NBA lokautas baigėsi neparankiu laiku. Anot A. Guogos, L. Kleizai naudingiau būtų grįžti į aikštę Lietuvoje, mat anapus Atlanto jo laukia nors ir sutrumpintas, bet labai intensyvus sezonas.

„Man atrodo, kad Linui būtų geriau šį sezoną žaisti Lietuvoje. Truputį bijau, kad NBA jis vėl negautų traumos. Jei ten reikės žaisti tris dienas iš eilės, krūvis bus žiaurus“, – nuogąstavo A. Guoga.

Primename, kad nuo gruodžio 25 d. iki balandžio 26 d. NBA ekipos turėtų sužaisti po 66 reguliaraus sezono mačus, komandoms teks rungtyniauti net tris dienas iš eilės.

NBA treniruočių stovyklos pradžia numatyta gruodžio 9 dieną.

Krypo link sostinės klubo

Kalbos apie galimą L. Kleizos žaidimą viename iš Lietuvos klubų sklandė bemaž dvi savaites, o krepšininkui atstovauti ėmęsis A. Guoga tarėsi su „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ atstovais. Jei NBA lokautas tęstųsi ir toliau, L. Kleiza greičiausiai būtų apsivilkęs pastarosios komandos aprangą.

„Realesnis variantas buvo „Lietuvos rytas“. Nors pats Linas galbūt labiau norėjo žaisti „Žalgiryje“, bet iš šio klubo didelio susidomėjimo nejautėme“, – pripažino A. Guoga.

Dėl atsinaujinančių NBA kovų progos pažaisti su krepšinio įžymybe neturės ir Vilniaus krepšinio mėgėjų lygoje rungtyniaujančios „Tonybet“ komandos atstovai.

„Treneris Kęstutis Girštautas svajojo, kad Linas sužaistų vieną mačą atstovaudamas mūsų komandai. Bet aš Linui iki šiol to net nedrįsau pasakyti“, – juokėsi verslininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją