Praėjusiame ture netikėtą lygos autsaiderio Kėdainių „Nevėžio“ antausį gavę vilniečiai ir trečiadienį turėjo daug vargo, ypač dvikovos pradžioje.

Kol šeimininkai klaikiai atakavo iš visų distancijų, „Pieno žvaigždės“ jokių panašių sunkumų puolime nepatyrė ir pirmame kėlinyje pritrenkė varžovus pabėgdami į priekį 27:15.

„Rytas“ atsitiesė spurtu 11:0 antrame ketvirtyje, kurio metu nesportinę ir techninę pražangas užsidirbo bei iš aikštės išsiųstas buvo pasvaliečių puolėjas Žygimantas Skučas.

Po pertraukos 7 taškų skirtumu nutolo jau Dainiaus Adomaičio auklėtiniai, bet legionierių vedamos „Pieno žvaigždės“ sugebėjo iš naujo užmegzti intrigą, kuri išsilaikė beveik iki pat finalinės sirenos.

„Rytą“ į priekį tempė neseniai tėčiu tapęs Arnas Butkevičius, kuris sužaidė geriausias sezono rungtynes: pelnė 19 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

Ž. Skučo anksti netekę pasvaliečiai taip pat buvo priversti verstis be kirkšnies traumą patyrusio Gyčio Sirutavičiaus bei nugaros skausmus jaučiančio Tomo Galecko.

„Ryto“ arena trečiadienį buvo tylesnė nei įprasta, nes joje nebuvo aktyviausių šeimininkų gerbėjų grupuotės „B tribūna“ atstovų. Pastarieji socialiniame tinkle pasiskundė, jog klubas pridarė jiems kliūčių bandant patekti į areną.

„Rytas“ (24 pergalės/8 nesėkmės) turnyro lentelėje pasivijo iš antros vietos jį neseniai išstūmusį Klaipėdos „Neptūną“ (24/7), kuris turi rungtynes atsargoje.

Tuo metu „Pieno žvaigždės“ (16/17) pralaimėjo šeštą kartą iš eilės ir lieka penktoje pozicijoje.

Ankstesnėse reguliaraus sezono tarpusavio dvikovose „Rytas“ buvo stipresnis visus tris sykius.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 19 (6/7 dvit., 11 atk. kam.), Eimantas Bendžius (2/8 trit.) ir Artiomas Parachovskis (9 atk. kam.) – po 13, Derreckas Needhamas (8 rez. perd.) ir D. J. Seeley (4 kl.) – po 11.

„Pieno žvaigždės“: Jay Threattas 17 (3/12 dvit., 3/4 trit.), Yannickas Franke 13 (7 atk. kam.), Vytautas Šulskis 11, Tomas Lekūnas 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)