Graikijos grandus pranokusios komandos laukia Eurolygos finalo ketvertas Belgrade (Serbija), tad taškai dar nesudėlioti.

Bet jie tikrai gali palaukti bent naktį.

„Stengsimės iš visų jėgų, kovosime, darysime viską, ką galime“, – žurnalistų paklaustas apie „Žalgirio“ laukiantį sugrįžimą į miestą, kuriame prieš 20 metų buvo iškovota Europos taurė, sakė Antanas Kavaliauskas.

Greta sėdėjęs Paulius Jankūnas nugirdo komandos draugo žodžius ir nusprendė „nuleisti garą“.

„Dabar galvojame, kaip švęsime, o ne kaip kovosime Belgrade“, – įsiterpė komandos kapitonas.

„Jokio šventimo nebus, o sportinis režimas?“ – merkdamas akį dar bandė ginčytis A. Kavaliauskas.

„Pasikalbėkite su treneriu apie mūsų šiandienos sportinį režimą, – nenusileido P. Jankūnas. – Kas pirmas išeis namo, tam iš ryto – treniruotė.“

Tad A. Kavaliauskui teko sutikti. Vidurio puolėjas pripažino, kad bent jau kapitonas tikrai turi teisę atsipalaiduoti, kadangi jam ši pergalė – svarbesnė nei kam nors kitam.

„Jis – vienas iš tų, kurie labiausiai norėjo į finalo ketvertą, gal net labiau nei visi kiti. Kažkada Paulius turėjo šansą, bet neišėjo – pamenate tą situaciją su Tanoka Beardu ir Giedriumi Gustu. Kiek paskui laukti reikėjo... Labai dėl jo džiaugiuosi“, – šypsojosi A. Kavaliauskas.

Ketvirtadienį nugalėjęs 101:91, „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalio seriją laimėjo bendru rezultatu 3-1.

Primename, kad pirmas ketvirtfinalio rungtynes praėjusią savaitę Pirėjuje po pratęsimo laimėjo žalgiriečiai (87:78), graikai pasiekė revanšą rezultatu 79:68. Antradienį, serijai persikėlus į Kauną, „Žalgiris“ šventė pergalę 80:60.

Reguliariajame Eurolygos sezone „Olympiakos“ užėmė trečią vietą (19 pergalių/11 pralaimėjimų), „Žalgiris“ finišavo šeštas (18/12). Kauniečiai laimėjo abejas tarpusavio rungtynes su Pirėjo krepšininkais.

Finalo ketverto turnyras Belgrade vyks gegužės 18-20 dienomis. Tarp keturių stipriausių žemyno komandų „Žalgiris“ nebuvo patekęs nuo 1999 metų, kuomet sensacingai laimėjo tuomet dar Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) organizuotą Eurolygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)