Tiesa, kartais pergalės Eurolygoje pasiekiamos ir sėkmės dėka. Penktadienį žalgiriečiai savo arenoje priims Malagos „Unicajos“ krepšininkus. Ispanų komandą pirmo rato rungtynėse svečiuose „Žalgiris“ įveikė tik po pratęsimo ir lemiamo Edgaro Ulanovo dvitaškio paskutinėmis sekundėmis.

„Unicaja“ komandai diriguoja Kauno sirgalių taip pat itin mėgiamas treneris. Katalonas, treniruodamas „Žalgirį“ 2013 – 2014 metų sezone, ne tik priminė sirgaliams pergalių skonį Eurolygoje, bet ir nepaliko dėl finansinių problemų byrančio klubo.

Svarbiausia – nedaryti tokių klaidų, kokias darėme Belgrade, ypač kalbu apie nusiteikimą. Po penkių pergalių iš eilės nebuvome tokie, kokie turime būti. Turime žaisti žymiai kiečiau, žinant, kad žaisime su kietą žaidimą propaguojančia komanda.
Šarūnas Jasikevičius

Kalbėdamas apie penktadienio vakaro rungtynes, dabartinis „Žalgirio“ strategas akcentavo, kad varžovai šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą. Malagos krepšininkai laimėjo 4 iš 5 paskutinių rungtynių ir lentelėje kopia aukštyn.

„Unicaja“ yra pakilime, tikrai žaidžia gerą krepšinį. Žaidėjai įsijungė į sistemą ir pagerino savo žaidimą. Ray McCollumas, Adamas Waczynskis – šie žaidėjai yra geros sportinės formos. Prie jų prisijungė Nemanja Nedovičius, kuris nežaidė pirmose rungtynėse.

Ši komanda varžovus išmuša iš vėžių savo kieta gynyba, klaidų provokavimu ir kova dėl kamuolių. Jie mus tuo baudė Malagoje, todėl pagrindinis akcentas būtų nedaryti klaidų.

Daug kas priklauso ir nuo įžaidėjo. R. McCollumas pradėjo žaisti žymiai geriau, pradėjo suprasti europinį krepšinį. Įžaidėjo pozicija Europoje labai svarbi“, – apie varžovus sakė Š. Jasikevičius.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje dėl traumos negalėjęs žaisti buvęs „Lietuvos ryto“ įžaidėjas N. Nedovičius yra ryškus Andalūzijos ekipos lyderis. Serbas Eurolygoje pelno beveik po 16 taškų ir atlieka po 4 perdavimus per rungtynes.

„N. Nedovičius gali patraukti komandą, jis atlieka daug sunkių metimų. Jeigu komanda „ateina“ į paskutines minutes su apylygiu rezultatu, jis gali patempti ispanus į priekį. Mūsų darbas – apsunkinti jam gyvenimą, priversti mesti iš sudėtingų situacijų, mažinti taiklumo procentą. Žinome, kad jis primes tų taškų, jis yra elitinis puolimo žaidėjas“ – serbą gyrė Š. Jasikevičius.

Tiesa, Malagos klubas turi ir nuostolių. Pirmose rungtynėse žalgiriečiams galvos skausmu tapęs Jeffas Brooksas praleis rytojaus mačą dėl traumos.

„Manau, kad šio žaidėjo netektis varžovams yra rimtas praradimas. Jis mus baudė Malagoje, atkovojo daug kamuolių ir išmušė mus iš vėžių, mūsų aukštaūgiai prisirinko baudų žaisdami su juo. Jis tikrai svarbus rotacijos žaidėjas.

Svarbiausia – nedaryti tokių klaidų, kokias darėme Belgrade, ypač kalbu apie nusiteikimą. Po penkių pergalių iš eilės nebuvome tokie, kokie turime būti. Turime žaisti žymiai kiečiau, žinant, kad žaisime su kietą žaidimą propaguojančia komanda“ ,– sakė Š. Jasikevičius.

Rokas ateina pas mus į treniruotes, mėnesį buvo su mumis per ikisezoninius turnyrus, man atrodo, netgi žaidė su „Chimki“. Mes labai juo patenkinti, labai džiaugiamės. Jis yra vienas iš tų sistemos žmonių, į kurį žiūrime iš labai arti ir džiaugiamės jo progresu. O jis tikrai nori žaisti, stengiasi ir tikrai turi dideles galimybes būti geru žaidėju
Šarūnas Jasikevičius

Sulaukęs klausimo apie galimą LaMelo Ballo prisijungimą prie „Žalgirio“ dublerių, Š. Jasikevičius su šypsena pažymėjo, kad yra pirmos komandos treneris ir nuo atsakymo išsisuko.

Tiesa, strategas puikiai atsiliepė apie „Žalgirio“ jaunimo komandoje rungtynėse su Prienų-Birštono „Vytautu“ spindėjusį Roką Jokubaitį, tąsyk pelniusį 31 tašką.

„Rokas ateina pas mus į treniruotes, mėnesį buvo su mumis per ikisezoninius turnyrus, man atrodo, netgi žaidė su „Chimki“. Mes labai juo patenkinti, labai džiaugiamės.

Jis yra vienas iš tų sistemos žmonių, į kurį žiūrime iš labai arti ir džiaugiamės jo progresu. O jis tikrai nori žaisti, stengiasi ir tikrai turi dideles galimybes būti geru žaidėju“, – apie R. Jokubaitį sakė Šaras.

„Žalgiris“ (10 pergalės/6 pralaimėjimai) šiuo metu Eurolygoje su varžovais dalinasi 5-6 vietas, „Unicaja“(7/9) – 9-11 vietas.

Rungtynės Kaune penktadienį prasidės 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)