Ignas Brazdeikis žibėjo lemiamu metu, tačiau Marcuso Fosterio metimas leido namų teritorijoje „Rytui“ 69:68 (14:23, 18:17, 13:10, 24:18) palaužti žalgiriečius.

Serijoje iki trijų pergalių yra lygu – 2:2. Lemiamos penktosios finalo serijos rungtynės vyks šeštadienį Kaune.

„Iškentėjome, antrąsias rungtynes namie laimėjome savo stiliumi, o dabar parodėme, kad galime laimėti ir „Žalgirio“ stiliumi.

Nepataikėme savų metimų, nesulūžome tada, kada galėjome sulūžti. Džiaugiamės padovanoję miestui pergalę. Šiemet jaučiame, kad miestas ir sirgaliai tiki mumis. Žinome, turėsime užnugarį ir lemiamose rungtynėse“, – įsitikinęs sostinės komandos strategas Giedrius Žibėnas.

– Prastas taiklumas, ypač pirmoje mačo pusėje, įtampa slėgė komandą?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas G. Žibėnas.

– Mes įtampos tikrai neturime, atsiminkime prieš ką žaidžiame, tikrai geri varžovai, mes savo ruožtu daug energijos išnaudojame gynyboje.

Dėl to ir kentėjo tas tikslumas puolime. Taip susiklostė, kad abi komandos žaidė gynybines rungtynes.

Džiaugiuosi, kad ištraukėme lemiamas rungtynes, dėl tokių kovų ir gyvename.

– Ką pasako apie komandą tokia pergalė?

– Rūbinėje po rungtynių atsiėmiau visus žodžius apie kažkiek minkštesnį komandos charakterį.

Tikrai žaidėjai nusipelno daug gerų žodžių. Vienu metu pradėjome vos ne pirštais vienas į kitą badyti. Vėl per sukąstus dantis, per „negaliu“ atsitiesėme. Taip pat pasako tai, kad šita komanda kovos ir penktosiose rungtynėse. Dukart Kaune buvome kuklūs, dabar keliausime laimėti.

– Vienas kertinių momentų: po Igno Brazdeikio taškų likus maždaug 30 sek. prašėte minutės pertraukėlės, po jos – Evaldo Kairio taškai. Planas, ko gero, nebuvo ataką užbaigti su juo?

– Taip, derinys buvo skirtas Marcusui Fosteriui, tačiau ir varžovai nėra kvaili. Jie dvigubino Marcusą, o jis gerai suprato situaciją, nusimetė kamuolį ir Evaldas šaunuolis, drąsiai pelnė taškus su pražanga.

– Gal galite paaiškinti, kaip klostėsi paskutinės dvi atakos, tiek jūsų, kai M. Fosteris pelnė taškus ir persvėrė rezultatą, tiek „Žalgirio“, kai reikėjo apsiginti per paskutines 2 sekundes?

– Planas buvo žaisti per M. Fosterį. Jis nusipelnė tokio statuso – tokiose rungtynėse turėti kamuolį. Būtų neteisinga, jei tokiu metu jam neduotume šanso. Jis pateisino savo vardą. O gynyboje išleidome tuos, kurie geriausiai galėjo apsiginti. Turėjome likti budrūs, neprasižengti.

Turėjome numatyti kažkokį varžovų derinį. Tiesiog gerai susikeitėme, gerai išsidėstėme ir „Žalgiris“ neturėjo patogaus metimo.

– Buvo ne viena situacija, kada „Žalgiris“ galėjo pabėgti tolyn į priekį, kas tokiose situacijose padėdavo išlikti ir sugrįžti į rungtynes?

– Po trečių rungtynių turėjome su žaidėjais tokį pokalbį, kad nesame finale tam, kad džiaugtumėmės viena pergale. To mums neužtenka. Galbūt tą išgirdo žaidėjai, juk jie ambicingi, užsigrūdinę. Šiemet turėjome daug tokių lemiamų kovų.

Galbūt tai mus vedė iki pat pabaigos, manau, tikrai pelnyta pergalė.

– Rolandas Šmitas praleido dvikovą, kiek tai keitė dvikovos planą?

– Šiek tiek keitė. Jis dar vienas stiprus aukštaūgis, galintis žaisti penktu numeriu. Bet matome, serijoje laimės ta komanda, kuri geriau kovos dėl kamuolio. Jiems tai taip pat daug R. Šmitas lemia, bet turi varžovai ir be jo daugiau gerų žaidėjų.

– Ko reikia, kad „Rytas“ laimėtų Kaune?

– Visų pirma, mėgautis žaidimu. Tokių rungtynių mes visi laukėme. Ko reikia? Turbūt sujungti tas antrąsias rungtynes su šiomis ketvirtosiomis.

Turime ir tą „Ryto“ stilių, bet šį vakarą laimėjome kitokiu. Smagu, įrodėme, kad galime gintis, namuose praleidome 71 tašką, šiandien – 68.

– Kaip manote, dabar spaudimas kris labiau ant „Žalgirio“ pečių?

– Nenoriu to per daug komentuoti. Žinau tiek, kad turime spaudimą apginti titulą. Panaudosime kai kurią motyvaciją, kai kurias skanduotes mūsų atžvilgiu ir toliau ginsime titulą.

Privertėme visus gerbti „Rytą“. Pasikartosiu, miestas ir fanai tiki mumis, manau, ir varžovai gerbia mus.


Rungtynių apžvalga:

Žaliai-balti į sostinę atvažiavo be sunegalavusio Rolando Šmito.

Finalo seriją praėjusią savaitę namuose pergalingai pradėjo kauniečiai (108:93), rytiečiai pasiekė revanšą savoje teritorijoje (94:71), bet antradienį Kaune vėl stipresni buvo šeimininkai (95:80).

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Žaliai-balti siekia susigrąžinti pernai prarastą čempionų titulą, savo ruožtu rytiečiai gina trofėjų, iškovotą net 11 po metų pertraukos.

Praėjusį sezoną „Rytas“ finišavo pirmas, Panevėžio „Lietkabelis“ – antras, o „Žalgiris“ – tik trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)