Abu mačai turėjo būti sužaisti trečiadienį, tačiau Italijoje siaučiant koronavirusui FIBA nusprendė Italijos klubų namų rungtynes perkelti į neutralią aikštę ir abu mačus nusprendė surengti Liublianoje.

Visgi, tai varžovių nerimo nesumažino ir šios atsisakė žaisti šias rungtynes bijodamos virusu užsikrėsti nuo Italijos krepšininkių, nors jų gretose nėra nei vienos, kuriai būtų diagnozuotas koronavirusas.

Rungtynių arbitrų šie argumentai neįtikino, į rungtynes neatvykusioms komandoms įskaityti pralaimėjimai 0:20.

Venecijos „Reyer“ ekipai atstovauja lietuvė Gintarė Petronytė.

Rygos klubas A grupėje užėmė 8-ą vietą (3/11), Soprono „Basket“ B grupėje liko 7-oje vietoje (6/8).

Moterų Eurolygoje šią savaitę vyko paskutinis reguliaraus sezono turas, „Familia“ ekipa kovas tęs atkrintamosiose rungtynėse.

Rygos klubas pateikė paaiškinimą, kodėl neatvyko į Liublianoje numatytas rungtynes.

„Atsižvelgus į Latvijos sveikatos apsaugos specialistų rekomendacijas, krepšinio klubas atsisakė išvykos į ketvirtadienį Liublianoje numatytas rungtynes bei kviečia „FIBA Europe“ vadovautis PSO rekomendacijomis.

Veneto regione nustatyta daugiau nei 300 žmonių, kuriems diagnozuotas koronavirusas bei nuo jo jau mirė 11 žmonių.

Rygos klubo valdyba, peržiūrėjusi turimą informaciją, nusprendė, kad rungtynių perkėlimas į kitą šalį nėra pakankama priemonė, kad apsaugotų mūsų komandos žaidėjas ir delegaciją nuo viruso pavojaus.

Apie savo sprendimą informavome FIBA ir varžovus. „Riga TTT“ nori varžytis paskutinėse Eurolygos grupių etapo rungtynėse, tačiau dėl sportinių rezultatų nerizikuosime žaidėjų sveikata“, – rašoma klubo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)