Prieš pat šias rungtynes paaiškėjo, kad „Lietkabeliui“ aikštėje nepadės du svarbūs žaidėjai – Simas Jasaitis ir Darjušas Lavrinovičius. Anot klubo vadovo Manto Ignatavičiaus, abu veteranai yra patyrę „smulkias traumas“, po kelių dienų jie jau turėtų būti sugrįžę į rikiuotę.

Jau pirmajam kėliniui įpusėjus tapo aišku, kad „Lietkabeliui“ nepadės ir įžaidėjas Lorenzo Williamsas – apšilimo metu krepšininkas pasijuto prastai, treneriai nusprendė amerikietį patausoti.

Nepaisant to, kad gretos praretėjo, „Lietkabelis“ mačo pradžioje ginklų sudėti nebuvo linkęs. Nors žalgiriečiai iš karto išsiveržė į priekį, po 10 min. šeimininkų deficitas tebuvo 5 taškai – 21:26.

Antrajam kėliniui prasidėjus panevėžiečiai netgi išsiveržė į priekį 29:27, tačiau į tai „Žalgiris“ atsakė spurtu 12:0 ir įgijo dviženklę persvarą. Po 20 min. „Lietkabelis“ atsiliko 37:48.

Trečiajame kėlinyje scenarijus pasikartojo – „Lietkabelis“ po Luko Aukštikalnio tritaškio su pražanga priartėjo (54:58), tačiau ketvirtį „Žalgiris“ užbaigė spurtu 13:3. Po 30 min. „Lietkabelis“ atsiliko 57:71.

Per ketvirtą kėlinį svarbesnių pokyčių aikštėje nebeivyko – paminėtina tik tai, kad „Lietkabelis“ liko ir be išsibaudavusio latvio Žanio Peinerio, kuris iš aikštės buvo išlydėtas arbitro skirta technine pražanga.

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse atliko 27, o „Lietkabelis“ – 14 rezultatyvių perdavimų.

Trečiasis ir greičiausiai paskutinis komandų tarpusavio mačas sekmadienį vyks Kaune.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 19 (8/9 dvit.), Edgaras Ulanovas 15, Brandonas Daviesas 11, Artūras Milaknis 10 (3/9 trit.), Aaronas White'as ir Paulius Jankūnas – po 9, Vasilije Micičius 8, Axelis Toupane'as 5, Beno Udrihas 4 (9 rez. perd.), Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis – po 2 taškus.

„Lietkabelis“: Lukas Aukštikalnis 22 (5/10 trit.), Donatas Tarolis 16 (6/8 dvit., 11 atk. kam.), Žanis Peineris 12, Dominikas Mavra 11 (7 rez. perd.), Kšištofas Lavrinovičius 11, Gintaras Leonavičius 6, Arnas Velička – 1 taškas.

LKL pusfinalyje kovojama iki trijų pergalių. Pirmąsias rungtynes Kaune antradienį įtikinamai 93:69 laimėjo „Žalgiris“, serijoje išsiveržęs į priekį 1-0.

Tąsyk į pergalę šeimininkus vedė Brandono Davieso ir Aarono White‘o tandemas. Aukštaūgiai pelnė atitinkamai 14 ir 13 taškų. Pralaimėtojų gretose žibėjo 22 taškus įmetęs Žanis Peineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)