To priežastis - nemažai „Nuggets“ žaidėjų, belaukdami NBA lokauto pabaigos, neištvėrė ir išvyko į užsienio šalių (Kinijos, Rusijos, Italijos ir Lietuvos) komandas.

Nors kai kurie iš jų sutartis su laikinaisiais savo darbdaviais sudarė tik iki lokauto pabaigos, buvo ir tokių, kurie kontraktus pasirašė visam sezonui - tai Kenyonas Martinas, J. R. Smithas ir Wilsonas Chandleris, rungtyniaujantys Kinijoje. Šios šalies krepšinio pirmenybės baigsis tik kovo mėnesį, tad „Nuggets“ iki tol tikrai turės verstis be šių žaidėjų. Beje, J. R. Smitho gali tekti laukti dar ilgiau, nes jis Kinijoje patyrė sudėtingą kelio traumą.

Maža to, neaišku, ar Denverio komandai savo gretose pavyks išlaikyti ir vienus iš savo praėjusio sezono lyderių - vidurio puolėją Nenę bei atakuojantį gynėją Arronas Afflalo, kurie tapo laisvaisiais agentais.

„Nuggets“ klubo generalinis vadybininkas Masai Ujiri pareiškė tikįs, kad su A. Afflalo visgi pavyks susitarti, o Nenę, kuris pelnydavo vidutiniškai po 14,5 taškų per mačą, gali prisivilioti ir kiti klubai.

Kalbėdamas apie tris į Europą išvykusius krepšininkus - Danilo Gallinarį (Milano „EA7 Emporio Armani“), Timofejų Mosgovą (Maskvos srities „Chimki“) ir Ty Lawsoną (Kauno „Žalgiris“) - M. Ujiri džiaugėsi, kad jie į Denverį grįžta būdami puikios sportinės formos ir praktiškai pasiruošę naujam NBA sezonui.

„Manau, kad tai, kad jie buvo išvykę, mums net išėjo į naudą. Jie žaidė po du ar tris kartus per savaitę, todėl tokiomis aplinkybėmis mes negalėjome tikėtis nieko geresnio. Jie dabar yra puikios sportinės formos ir grįžta beveik pasiruošę rungtynėms. Vertinant iš krepšinio pusės, tai šimtu procentų naudinga tiems mums, tiek jiems“, - tikino „Nuggets“ generalinis vadybininkas.

Primename, kad Eurolygos turnyre T. Lawsonas sužaidė 7-erias rungtynes. Per jas jis vidutiniškai rinko po 7,4 taško, atkovojo po 3 kamuolius ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingiausia amerikiečiui buvo dvikova Atėnuose su „Panathinaikos“ ekipa, per kurią T. Lawsonas įmetė 14 taškų (3/4 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai), atkovojo 4 kam. ir atliko 4 rez. perd.

Paskutinėje akistatoje su Malagos „Unicaja“ atstovais gynėjas pasižymėjo 10 taškų ir trimis rezultatyviais perdavimais, o „Žalgiris“ šventė pergalę rezultatu 67:65.

Praėjusių metų NBA čempionato atkrintamosiose varžybose T. Lawsonas per mačą vidutiniškai pelnė po 15,6 taškų.

NBA komandų treniruočių stovyklos prasidės jau kitą penktadienį, gruodžio 9 dieną, o naujasis stipriausios pasaulio krepšinio lygos sezonas - gruodžio 25 dieną.

Ty Lawsonas
Ty Lawsonas
Ty Lawsonas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją