Štai šią dvikovą transliavusio rusų NTV kanalo komentatorius, išgirdęs vos kelis pirmus „Tautiškos giesmės“ žodžius, nutilo, o po pertraukėlės prisipažino, kad tai padarė tyčia ir kad jam per odą bėga šiurpuliukai.

„<...>žiūrėkite tiesioginę transliaciją. Taip pat mūsų sporto kanalais... (Tyla)... Specialiai nutilau - to negalima praleisti. Tai - Lietuvos krepšinio fanai. Vienu balsu. A cappella. Nacionalinis himnas. Taip, bėga šiurpuliukai“, - taip fanų atliekamą himną pakomentavo jis.

„Žalgirio“ fanai yra bene vieninteliai Europoje, kurie rado būdą, kaip apeiti Eurolygos įvestą draudimą, prieš turnyro rungtynes nebeleidžiantį atlikti valstybinių himnų - aistruoliai likus iki mačo pradžios kelioms minutėms patys jį sugieda.

Tiesa, tokia iniciatyva žavi ne visus - štai kitas rusų krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis yra pareiškęs: „Nemanau, kad reikia klausyti, kaip „Žalgirio“ fanai prieš rungtynes gieda Lietuvos himną“.

Primename, kad „Žalgirio“ krepšininkai kovingu ir gražiu žaidimu iškovojo pirmą pergalę šių metų Eurolygos TOP-16 etape, kai namuose 75:63 įveikė Malagos „Unicają“ ekipą, o Pauliaus Jankūno blokas ir iš karto po jo Rimanto Kaukėno paskutinę sekundę pelnyti taškai tapo gražiausiu Eurolygos savaitės epizodu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (905)