Palyginti su praėjusiu sezonu, šiemet NMKL nedalyvaus „Radviliškio“, „Biržų duonos“ komandos.

Tiesa, abi ekipas pakeis lygos naujokės Šiaulių KA „Saulė“ ir Kauno „LSU-Kaunas“ komandos.

Lygoje ir toliau rungtyniaus Vilniaus „KM-LKC“ komanda, pakeitusi pavadinimą į „Jaunieji talentai 2“. Taip pat - „Ukmergės MKK“, „KK-Patriotės“, Vilniaus „BC Tiketa“, „Jonava“ ir „LKC-Kaunas-Impra“ komandos.

„Artėjant trečiojo sezono kovoms galiu tik pasidžiaugti. Nors mūsų gretas paliko net trys komandos, neilgai trukus jų vietas užpildė kitos ekipos. Neabejoju, kad jos NMKL pirmenybėse sukels dar daugiau intrigos.

Ne kartą ankščiau esu minėjęs, kad NMKL pirmenybių atsiradimas užpildė visas tuščias ertmes Lietuvos moterų krepšinio piramidėje. Pačios talentingiausios mūsų mergaitės jau žaidžia įvairaus amžiaus rinktinėse ir aukščiausios lygos klubuose. Tai - visų mūsų pergalė.

Noriu padėkoti šalies krepšinio federacijai (LKF), lygos rėmėjams, visiems treneriams ir NMKL bendruomenei už pasiaukojantį darbą dėl bendro tikslo - Lietuvos moterų krepšinio ateities.

Linkiu visiems sėkmingo sezono, o daugeliui mergaičių - dar ir gerų mokslo metų!“,- sakė NMKL direktorius Jurgis Laurinavičius.

NMKL formatas liko toks pat kaip ir ankščiau. Čem­pio­na­tas bus vyk­do­mas trimis etapais. Pirmoje reguliariojo čempionato dalyje visos 8 komandos tarpusavyje sužais po du kartus (namuose ir išvykose).

Vėliau, pagal pirmojo etapo rezultatus, komandos bus skirstomos į du pogrupius (A ir B). Visi taškai, pelnyti pirmajame etape, bus perkeliami ir į antrąjį. Į A pogrupį pateks 1- 4 vietas užėmusios komandos, į B – 5 - 8.

A ir B pogrupiuose komandos tarpusavyje ir vėl sužais po du kartus (namuose ir išvykose).

A pogrupyje pirmą ir antrą vietas užėmusios komandos iškart pateks į NMKL finalinį ketvertą, o 3-ąją vietą A ir 1-2 vietas B grupėje užėmusios komandos kovą dėl finalo turnyro tęs atkrintamosiose varžybose.

Pirmose sezono rungtynėse spalio 26 d. 12:00 val.„LSU-Kaunas“ savo aikštelėje susigrums su čempionėmis „LKC-Kauno-Impra“ krepšininkėmis. 13:00 val. vietos „Jonava“ egzaminuos „Ukmergės MKK“ komandą. Tuo tarpu 18:30 val. Vilniuje „Jaunieji talentai 2“ susirems su kita šio miesto komanda „Tiketa“.

Oficiali NMKL svetainė internete artimiausiu metu krepšinio gerbėjus supažindins su visomis pirmenybių komandomis atskirai. Taip pat čia visą sezoną rasite aktualiausios informacijos apie lygos gyvenimą, žaidėjų ir trenerių komentarus, foto ir video medžiagos.

Pilnas pirmenybių tvarkaraštis jau netrukus bus publikuojamas www.nmkl.lt.

Žemiau pateiktame vaizdo reportaže kviečiame prisiminti praėjusio NMKL finalo ketverto šėlsmas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją