„NMKL savaitės“ rubrikoje šįkart sutalpinome net dviejų savaičių rezultatus. Dėl praretėjusio tvarkaraščio per visą šį laiką lygoje buvo sužaistos tik 5 rungtynės.

Nusivylimas

Vilniaus „KM-LKC“ (1-5) ekipai penktosios NMKL savaitės tvarkaraštis neturėjo patikti. Dvejos rungtynės - abi su pirmenybių favoritėmis: „Tiketa“ ir „Jonava“ .

Niekas neprašė turnyro dugne įklimpusios „KM-LKC“ ekipos nugalėti lygos lyderes, bet už aršesnį pasipriešinimą per galvą irgi neduotų.

Abejas rungtynes „KM-LKC“ pralaimėjo identišku 29 taškų skirtumu: 34:63 su „Tiketa“ ir 44:73 su „Jonava“.

Geriausia komanda

„LKC-Kaunas“ (4-1). Nors kaunietės ir turi viena pergale mažiau, nei nominali lygos lyderė „Jonava“ (5-1), bet penktąją lygos savaitę jos padarė tai, ko šį sezoną nesugebėjo nei jonaviškės, nei jokia kita pirmenybių komanda.

Laikinosios sostinės ekipa ne tik nugalėjo iki tol be nesėkmių žygiavusią Vilniaus BC „Tiketą“ (4-1), bet tai padarė varžovių aikštėje ir dar - 25 taškų skirtumu!

Po šios kauniečių pergalės kova dėl reguliariojo sezono nugalėtojų vardų kelia tik dar didesnę intrigą. Visos trys čempionato lyderės („Jonava“, „LKC-Kaunas“ ir „Tiketa“) savo sąskaitose jau turi po vieną nesėkmę ir savo pranašumą teks įrodinėti ateityje.

Žvaigždė

Greta Tamašauskaitė. Žinoma, per pastarąsias dvi lygos savaites galėtume rasti ir daugiau naudingumo balų surinkusių krepšininkių, bet „NMKL savaitės“ žvaigždės titulas priklauso ne tik nuo asmeninės, bet ir nuo komandinės sėkmės.

Pavyzdžiui, „Radviliškio“ (0-3) puolėja Ieva Kazlauskaitė į „Jonavos“ krepšį sumetė 23 taškus, atkovojo 15, perėmė 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 metimus, bet...kas iš to?!

Žinoma, Kazlauskaitė pasirodė visu gražumu ir turi kuo džiaugtis, tačiau prie lovos prisikabinti galėtų nebent asmeninės statistikos protokolą, nes komandos rodikliai linksmybėmis nekvepia. „Radviliškis“, nepaisant krepšininkės pasirodymo, patyrė eilinę nesėkmę 62:72.

Tuo tarpu „LKC-Kauno“ gynėja Tamašauskaitė kaip reikiant įsijautė į duobkasės vaidmenį. BC „Tiketos“ krepšyje atsidūrė net 28 šios krepšininkės taškai, o iki tol dar nepralaimėjusios vilnietės buvo priverstos pasiduoti savo žiūrovų akivaizdoje.

Rungtynių rezultatai:

„Radviliškis“ - „Jonava“ 62:72

BC „Tiketa“ - „Vilniaus KM-LKC“ 63:34

„Vilniaus KM-LKC“ - „Jonava“ 44:73

„Ukmergės MKK“ - „Biržų SM-Biržų duona“ 61:56

BC „Tiketa“ - „LKC-Kaunas“ 40:65

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją