Konferencijos metu taip pat buvo priimti galutiniai sprendimai dėl šią savaitę jau startuosiančio čempionato modelio, nuostatų, tvarkaraščio.
Visgi apsvarsčius daugelį modelių bei variantų buvo pasirinkta likti prie praėjusių metų modelio.

Pirmenybėse bus žaidžiama keturiais ratais. Pirmuose dviejuose ratuose visos 16 komandų žaidžia tarpusavyje po dvejas rungtynes, iš kurių vienerias namuose ir vienerias išvykoje.

Trečiame ir ketvirtame ratuose tarpusavyje žais 1-8 ir 9-16 vietą užėmusios komandos. Į antrą etapą - atkrintamas varžybas - pateks pirmas aštuntukas bei keturios pirmos antro aštuntuko komandos. Komandos reguliariajame sezone iš viso sužais po 44-erias rungtynes.

Atkrintamų varžybų pirmoje dalyje (aštuntfinalyje) reguliariajame sezone 5-12 vietas užėmusios NKL komandos žais iki 2 laimėtų rungtynių (5-12, 6-11, 7-10, 8-9). Namų aikštelės pranašumą turės komanda, reguliariajame sezone užėmusi aukštesnę vietą.

Antroje dalyje (ketvirtfinalyje) aštuntfinalio porų nugalėtojai žais su 1-4 vietas užėmusiomis komandomis iki 2 laimėtų rungtynių. Namų aikštelės pranašumą turės reguliariajame sezone 1-4 vietas užėmusios komandos.

Trečioje dalyje (finalo ketverte) bus žaidžiamas pusfinalis iš vienerių rungtynių – žais ketvirtfinalio porų nugalėtojai, o finale pusfinalio nugalėtojai. Tuo metu pusfinalyje pralaimėję klubai kovos dėl trečios vietos - irgi vyks tik vienas mačas.

Čempionato oficialus kamuolys išliks NIKE.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją