Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų dienos rungtynių anonsu.

16 val. Kauno rajono „Atletas“ – „Telšiai“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava
Serijoje (1-0): 85:83

Didžiausios ketvirtfinalio pirmojo turo sensacijos autorius „Atletas“ turi progą per žingsnį priartėti prie finalo ketverto. Per pirmąsias rungtynes Telšiuose svečiai pralaimėjo pirmąjį kelinį 14:23, tačiau vėliau sugebėjo varžovams primesti savo žaidimą ir vienu metu susikrovė įspūdingą 18 taškų pranašumą (52:34). Žemaičiai sugebėjo po šio smūgio atsitiesti, tačiau išsigelbėti nuo pralaimėjimo 83:85 nepajėgė.

Puikiai visą sezoną žaidę „Telšiai“ ketvirtfinalį pradėjo labai prastai, komanda nebuvo panaši į įprastą save, tad Ryčiui Vaišvilai prieš antrąsias rungtynės turėjo gerokai skaudėti galvą. Telšiai šiemet pirmą kartą priims lygos finalo ketvertą, nepatekimas į jį būtų tikra katastrofa, tad komanda prieš šios dienos rungtynes jaus ir padidintą psichologinį spaudimą, su kuriuo tiesiog privalo susitvarkyti.

17 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Serijoje (0-1): 63:112

Prieš pirmąsias serijos rungtynes „Ryto-2“ vyriausiasis treneris Andrius Šležas išsireiškė taip: „Nežinome, ar įveiksime Marijampolę, bet mes kol kas tikime savimi, jeigu mūsų nenuleis stipriai ant žemės.“ Žodžiai buvo tam tikra prasme pranašiški, sostinės klubo jaunimas ant žemės buvo nuleistas itin skaudžiai – patyrė sutriuškinimą net 49 taškų skirtumu. Ar „Rytas-2“ ir po šio įvykio tikės savimi?

Vilniečių stiprybe laikomas greitis, intensyvumas, tačiau per pirmąsias rungtynes būtent šiuo ginklu pačiam „Rytui-2“ galingai smogė „Sūduva-Mantinga“. Akivaizdu, kad tokiu stiliumi varžytis su marijampoliečiais vilniečiai negali, tad A. Šležui reikia skubiai ieškoti naujų sprendimų.

19.30 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Mažeikių „M Basket“
Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai
Serijoje (0-1): 70:72

Lygiausia laikyta ketvirtfinalio serijos pora per pirmąją dvikovą visiškai pateisino krepšinio gerbėjų lūkesčius. „Vytis-VDU“ sau būdingu stiliumi, ilgai nesidairydamas į šalis ir nesigilindamas į aplinkybes, Mažeikiuose šovė į priekį net 28:10, tačiau itin patyrusi „M Basket“ komanda su Karoliu Guščiku, Artūru Jomantu ir Simu Jasaičiu priešakyje metodiškai sunaikino atsilikimą ir rungtynių pabaigoje jau pati pirmavo 69:60. Šakių ekipai užteko paskutinių 32 sek., kad priartėtų iki 70:72 ir dar turėtų galimybę išsigelbėti, bet šia proga nebuvo pasinaudota.

Abi komandos puikiai žino viena kitos stiprybes, tad Šakiuose galime tikėtis dar vienų lygių ir nenuspėjamų rungtynių.