Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų šios dienos rungtynių anonsu.

16 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Šakių „Vytis-VDU“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė
Šį sezoną: 95:75, 84:87, 89:83

„Sūduva-Mantinga“ (29 pergalės, 6 pralaimėjimai; 1 vieta) artimiausius persekiotojus „Telšius“ lenkia 2 pergalėmis, šiems yra belikę sužaisti dvejas rungtynes, tad jau šiandien Marijampolės komanda gali užsitikrinti reguliariojo sezono nugalėtojų vardą. Ketvirtadienį marijampoliečiai neturėjo didesnio vargo Garliavoje per rungtynes su „Atletu“, galėjo ramiai paskirstyti laiką tarp visų savo žaidėjų, tad tikrai nejaus nuovargio.

„Vytis-VDU“ (21/15; 5) ketvirtadienį turėjo puikią progą pavyti laipteliu aukščiau esančią Mažeikių komandą, tačiau savo galimybę paleido vėjais – namie 76:79 pralaimėjo „Šilutei“. Šakių komandai beliko sužaisti dvejas rungtynes, tad galimybės pakilti į pirmąjį ketvertą ir išvengti dalyvavimo aštuntfinalyje nėra didelės. Bet kuriuo atveju aišku, kad „Vyčiui-VDU“ šiandien yra būtina laimėti. Kartą šį sezoną zanavykai kaimynus jau įveikė, tad kodėl gi nepadarius to vėl?

16 val. „Šilutė“ – Kauno „Žalgiris-2“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė
Šį sezoną: 64:81, 84:52,60:90

Ketvirtadienį iškovota galbūt kiek netikėta pergalė Šakiuose leido „Šilutei“ (16/19; 6) užsitikrinti šeštąją vietą turnyro lentelėje, todėl likusios trejos rungtynės komandai tapo formalumu. Per jas bus galima šlifuoti tarpusavio ryšius su prie komandos neseniai prisijungusiu Povilu Gaidžiu ir kryptingai rengtis atkrintamosioms varžyboms.

Tuo metu „Žalgiris-2“ (24/11; 3) per likusias trejas rungtynes vargu ar pavys „Telšius“, bet pergalės šios dienos mače atveju galėtų užsitikrinti trečiąją poziciją. Ketvirtadienį jaunieji kauniečiai tiesiog nušlavė tuos pačius Telšių krepšininkus 94:75, tad laimėti Šilutėje jiems tikrai yra daugiau nei įveikiama užduotis.

Šios rungtynės išsiskirs tuo, kad „Šilutės“ ekipa neturės žiūrovų palaikymo savo salėje. Dėl per rungtynes su „Atletu“ kilusio incidento, kurio metu svečių žaidėją užpuolė žiūrovas, mačas vyks už uždarų durų.

16 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – Vilniaus „Rytas-2“
Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno g. 10, Klaipėda
Šį sezoną: 90:79, 73:69, 77:98

„Neptūnas-Akvaservis“ (7/28; 14) jau senokai žino, kad lygoje liks paskutinis, tad kovoja tiesiog dėl garbės. Per šias rungtynes savo garbe tikriausiai itin norės pasirūpinti ir „Ryto-2“ (16/20/ 9) krepšininkai, mat jie yra vienintelė komanda, turinti neigiamą tarpusavio rungtynių balansą su klaipėdiečiais. 2 patirti pralaimėjimai uostamiesčio ekipai turėtų vis dar neduoti ramybės vilniečiams ir jų vyriausiajam treneriui Andriui Šležui.

Nepaisant praeities šešėlių, sostinės ekipa dabar gali jaustis užtikrinta savo jėgomis. Ketvirtadienį „Rytas-2“ namie atsiliko didele persvara nuo Palangos „Kuršių“, bet sugebėjo perlaužti rungtynių eigą ir per pratęsimą iškovoti pergalę. Laimėjimas vilniečiams leido turnyro lentelėje pasivyti Vilniaus „Steką“, tad ir maksimalus įmanomas tikslas antrajame etape – aštuntoji vieta – dabar „Rytui-2“ yra pasiekiamas ranka.

16 val. Joniškio „Delikatesas“ – „Kretinga-VR Servisas“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis
Šį sezoną: 73:86, 86:80, 90:75

„Delikatesas“ (15/20; 11) ketvirtadienį 76:67 namie įveikė „Steką“ ir beveik užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Taškas šioje temoje būtų padėtas, jei Joniškio ekipa šiandien įveiktų svečius iš Kretingos (13/22; 12). Tai tikrai nebus lengva, nes kretingiškiai šį sezoną jau yra laimėję Joniškyje, šią savaitę jie dar nežaidė, o pergalės kaina jiems yra gal net didesnė nei šeimininkams.

„Kretinga-VR Servisas“ po 35 rungtynių turi 13 pergalių, užima paskutinį kelialapį į aštuntfinalį suteikiančią 12-ąją vietą, tačiau laipteliu žemiau esantys „Kuršiai“ taip pat turi 13 laimėjimų, tik po 36 mačų. Kiekviena pergalė šioje kovoje gali būti lemtinga, todėl, turint galimybę laimėti, ją privaloma griebti abiem rankom.

17 val. Vilniaus „Stekas“ – Vilkaviškio „Perlas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Šį sezoną: 62:59, 87:90, 64:80

Saugiai ant aštuntojo turnyro lentelės laiptelio besijautęs „Stekas“ (16/20; 8) turi sunkumų. Vilniečiai ketvirtadienį vyko į, atrodė, saugią kelionę į Joniškį, bet grįžo tuščiomis. Sostinės komandai prieš porą dienų nepadėjo vidurio puolėjas Karolis Brusokas, o kitas aukštaūgis Mantas Šerkšnas žaidė vos 4 minutes. Veteranas Justas Sinica buvo priverstas bėgioti net 37 minutes, tad šeštadieniui taip pat nebus išsaugojęs itin daug jėgų.

Toks „Stekas“, koks buvo Joniškyje, yra labai pažeidžiamas, o „Perlas“ (15/20; 10) tuo, be abejo, pasistengs pasinaudoti. Vilkaviškio komanda ketvirtadienį su vėjeliu namie 95:71 nupūtė „Neptūną-Akvaservisą“ ir tikrai yra pajėgi vėl laimėti Vilniuje. Jei taip ir įvyks, „Stekas“, priklausomai nuo kitų rungtynių rezultatų, iš aštuntosios vietos galėtų būti nublokštas net į 11-ąją.

19.30 val. „Telšiai“ – Mažeikių „M Basket“
Telšių sporto arena, Birutės g. Telšiai
Šį sezoną: 85:69, 67:76, 71:72

„7bet-NKL“ kovų dieną užbaigs tikras desertas – Žemaitijos derbis tarp „Telšių“ (27/9; 2) ir „M Basket“ (22/13; 4). Telšių komanda dar turi teorinių galimybių pasivyti ir aplenkti turnyro lentelės viršūnėje esančią Marijampolės komandą, tačiau Ryčio Vaišvilos auklėtiniams tikriausiai svarbiau išsiaiškinti beviltiško pralaimėjimo ketvirtadienį Kaune priežastis ir tiesiog atsitiesi.

Mažeikių komanda turi daugiau grynai sportinio intereso. „M Basket“ tik 2 pergalėmis atsilieka nuo „Žalgirio-2“ ir tik viena lenkia „Vytį-VDU“, tad kiekvienas laimėjimas ekipai vis dar yra labai svarbus. Mažeikiškiai šią savaitę dar nežaidė, turi daugiau fizinių jėgų ir būtinai pasistengs tapti vienintele komanda, sugebėjusia šį sezoną triskart nugalėti „Telšius“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją