Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų šios dienos rungtynių anonsu.

18 val. Mažeikių „M Basket“ – „Telšiai“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai
Pirmasis etapas: 69:85, 76:67

Žemaitijos derbyje susitiks ilgiausias pergalių serijas šiuo metu turinčios lygos komandos. Rimtai įsibėgėjusi ir jau 4 mačus iš eilės laimėjusi „M Basket“ ekipa (17 pergalių ir 11 pralaimėjimų; 4 vieta) priims 3 kartus paeiliui laimėjusius „Telšius“ (23/5; 2). Beje, pergalingą seriją mažeikiškiai sausio 12 d. pradėjo būtent pergale namie prieš telšiškius 76:67.

„M Basket“ visu gražumu atsiskleidė per pastarąsias rungtynes, kai Kaune nušlavė „Žalgirį-2“ net 88:71, o Karolis Guščikas toliau dominavo po krepšiu. Neabejotina, kad tokia Mažeikių komanda yra pajėgi įveikti bet kurį varžovą.

„Telšiai“ per pastarąsias rungtynes taip pat išvykoje 86:77 palaužė pakiliai žaidžiantį Šakių „Vytį-VDU“. Komanda vėl pagirtinai dirbo gynyboje, akivaizdu, kad joje savo vietą greitai surado Rolandas Jakštas. Tačiau vis dar mįsle lieka antrasis naujokas – amerikietis Seanas Fasoyiro. Šakiuose Rytis Vaišvila jam suteikė vos 2 min. žaidimo laiko, tad įdomu, ar šis gynėjas prisitaikys prie komandos ir bus jai naudingas ateityje?

18 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai
Pirmasis etapas: 75:95, 87:84

Lygoje pirmaujantys marijampoliečiai (23/4) dar neseniai džiaugėsi 11 pergalių serija, bet ji sausio 17-ąją nutrūko būtent Šakiuose. Sugrįžę į Zanavykų sostinę buvę „Vyčio-VDU“ žaidėjai Aurelijus Pukelis ir Marijus Užupis buvo nesulaikomi (atitinkamai, 28 ir 21 taškas bei po 10 atkovotų kamuolių), tačiau „Sūduvai-Mantingai“ nepavyko eliminuoti svarbiausio varžovų ginklo – tritaškių metimų. Būtent tokiu būdu Karolis Kokoška paskutinę rungtynių akimirką išplėšė pergalę „Vyčiui-VDU“ (17/11; 4) rezultatu 87:84.

Užnemunės derbyje marijampoliečių varomąja jėga gali tapti revanšo troškimas, tuo metu zanavykams jau reikia susirūpinti ir dėl savo padėties turnyro lentelėje. Ilgai ketvirtas žengęs „Vytis-VDU“ po pergalės prieš „Sūduvą-Mantingą“ neprilygo „M Basket“ bei „Telšiams“ ir smuktelėjo į penktąją vietą, kuri jau nesuteikia tiesioginio kelialapio į ketvirtfinalį.

18 val. Kauno „Žalgiris-2“ – „Šilutė“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas
Pirmasis etapas: 81:64, 52:84

Sezoną įspūdinga 13 pergalių serija pradėjęs „Žalgiris-2“ (19/8; 3) šiuo metu yra gilioje duobėje. Jaunieji kauniečiai per pastarąsias 7 rungtynes laimėjo vos kartą ir šiuo metu jau yra pralaimėję 4 kartus iš eilės. Jei krizė tęsis, komandai gali būti sunku išlikti ne tik trečiojoje vietoje, bet ir pirmajame ketverte.

Vis dėlto „Žalgiris-2“ būtent šiandien turi galbūt geriausią progą nutraukti karčią seriją. Taip pat tai yra ir proga atkeršyti „Šilutei“ (14/14; 6) už skaudžiai nutrauktą pergalingą sezono pradžią (Šilutėje kauniečiai buvo sutriuškinti 84:52). „Šilutė“ pirmenybių antrąjį etapą pradėjo pralaimėjimais „Sūduvai-Mantingai“ bei Kauno r. „Atletui“, per abejas rungtynes neturėjo iš esmės jokių galimybių laimėti, tad galimai šiuo metu tai yra silpniausia pirmojo septyneto ekipa.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Palangos „Kuršiai“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis
Pirmasis etapas: 73:78, 73:82

Visiems lygos favoritams namie grasinusi, o „Telšius“ ir įveikusi, Joniškio komanda (11/17; 9) atsitiesė po 4 pralaimėjimų, kai šeštadienį išplėšė pergalę Vilkaviškyje prieš „Perlą“ 91:90. „Delikateso“ žaidime niekas nepasikeitė, komanda yra pilnai priklausoma nuo starto penketo žaidėjų pasirodymo, tad abu pirmuosius tarpusavio mačus laimėję „Kuršiai“ (10/18; 13) savo užduotis šiandien tikrai žino puikiai.

Vis dėlto Palangos komandai šiuo metu labiausiai reikėtų rūpintis savo pačių žaidimu. „Kuršiai“ po pralaimėjimo namie 64:81 Vilniaus „Stekui“ nusirito į 13-ąją vietą ir gali likti už atkrintamųjų varžybų borto.

18 val. Vilkaviškio „Perlas“ – Vilniaus „Rytas-2“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis
Pirmasis etapas: 95:71, 83:112

Po sunkių etapų atsitiesusios ir po 10 pergalių dabar turinčios komandos aiškinsis, kuri yra labiau verta turnyro lentelėje užimti 10-ąją poziciją, o galbūt ir palypėti į 9-ąją. „Perlas“ (10/17; 10) po 8 pralaimėjimų iš eilės sužaidė 4 dramatiškomis pabaigomis pasižymėjusias rungtynes, iš kurių nesėkme baigėsi tik paskutinioji (90:91 nusileista „Delikatesui“). Komandoje puikiai pritapo ir rotaciją išplėtė Klaidas Metrikis, Modestas Žaunieriūnas bei Mantvydas Žukauskas, ką tik prie ekipos prisijungė latvis Eduardas Hazneris, tad „Perlas“ dabar yra sunkiai įkandamas riešutas visoms antrojo septyneto ekipoms.

„Rytas-2“ (10/18; 11) sausį per 8 rungtynes iškovojo 5 pergales, tarp kurių itin saldūs buvo laimėjimai prieš „Žalgirį-2“ 77:53 ir „Vytį-VDU“ 76:75. Mėnesį jaunieji sostinės atstovai uždarė sutriuškindami „Kretingą-VR Servisą“ 94:74, tad nėra priežasčių, kodėl ekipa turėtų į Vilkaviškį vykti tikėdamasi ko nors kito nei pergalės.

18 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – „Kretinga-VR Servisas“
Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno g. 10, Klaipėda
Pirmasis etapas: 59:92, 67:81

Sausio pradžioje 2 pergalėmis pasidžiaugęs „Neptūnas-Akvaservis“ (5/22; 14) sugrįžo į skaudžią tikrovę – komanda pralaimėjo 4 mačus iš eilės ir lieka „7bet-NKL“ turnyro lentelės dugne. Prieš mėnesį komandai atsitiesti padėjo trumpam prie jos prisijungęs Oskaras Pleikys, tačiau puolėjas dabar daug žaidžia pagrindinėje „Neptūno“ ekipoje ir lieka neaišku, kokį dar vieną pergalę lemiantį kozirį galėtų ištraukti treneris Alfredas Kaniava.

„Kretinga-VR Servisas“ (10/18; 12) šį sezoną klaipėdiečius įveikė per abi tarpusavio akistatas, tačiau ši ekipa yra verta labiausiai nenuspėjamos vardo. Vieną dieną ji gali Kaune nugalėti „Žalgirį-2“ 75:71, tačiau jau po 2 parų būti sulyginta su žeme Šakiuose 67:100. Jei į Klaipėdą šiandien atvyks prastesnioji kretingiškių ekipos versija, uostamiesčio krepšininkai gali gauti progą džiaugtis šeštąja pergale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją