Naujai sukomplektuota reprezentacinė Kėdainių krepšinio ekipa stojo į akistatas su šalies krepšinio grandais. Iššūkį uostamiestyje Ramūno Cvirkos ir Dariaus Dimavičiaus auklėtiniams metė Klaipėdos „Neptūnas“, o šįvakar į kėdainiečių tvirtovę atvyksta Vilniaus „Ryto“ krepšininkai.

Jauni ir kovingi

„Favoritai nesame. Bet kovosime ir įrodinėsime, – paklaustas, kokiomis nuotaikomis Kėdainių „Nevėžio“ trenerių štabas ir krepšininkai pradeda 2018-2019 metų krepšinio sezoną, sako vyriausiasis ekipos treneris Ramūnas Cvirka. – Gausus draugiškų priešsezonio varžybų ciklas parodė, kad mūsų ekipa ne vien jauna, bet ir labai kovinga.

O kovingumas krepšinyje yra labai svarbus. Jeigu žaidėjai kovingi, su laiku ateis ir rezultatas. Ruošėsi visos Lietuvos krepšinio lygos komandos: komplektacijos darbus vykdė pagal biudžetus, pagal krepšininkų pavardes. Taip, mes nei favoritų sąrašo pradžioje, nei jo viduryje, bet stengsimės įrodyti pranašumą tuo kovingumu, jaunyste ir savo energija.“

Septynios pergalės ir nugalėtojų taurė

Rugpjūčiui įpusėjus, Kėdainių „Nevėžis“ pirmasis visame čempionate, savaite anksčiau negu likusios ekipos, pradėjo pasiruošimą nenumaldomai artėjančioms „Betsafe–LKL“ kovoms.

Be to, ekipa sužaidė devynerias rungtynes ne tik su šalies krepšinio ekipomis, bet ir Ukrainos bei Baltarusijos pirmenybių čempionais.

Ką ekipos treneriams R. Cvirkai ir D. Dimavičiui parodė septyniomis pergalėmis, vos dvejomis nesėkmėmis ir dargi nugalėtojų taure, rugsėjo pradžioje iškovota tarptautiniame krepšinio turnyre, pasibaigęs pasiruošimo ciklas?

„Reikėjo žaisti, kad pamatytume, ką gali komanda bendrai, ką kiekvienas žaidėjas sugeba atskirai, kaip tie žaidėjai tinka tam tikrose mūsų sudarytose schemose. Išsyk pasimato, kas – tinkama, o ką reikia daryti kitaip. Treniruotės yra viena, o rungtynės – visai kas kita. Neišbandęs schemų žaidime, tu nieko nesižinosi“, – kalbėjo R. Cvirka.

Kokią komandą pamils kėdainiečiai?

O kokia gi ta šiųmetė „Nevėžio“ ekipa, su kuria oficialią pažintį kėdainiečiai pradės jau šįvakar Kėdainių arenoje, „Betsafe–LKL“ rungtynių su Vilniaus „Rytu“ metu, ir tęs aštuonis krepšinio kupinus mėnesius?

„Pagal galimybes užpildėme visas pozicijas. Pagrindinis, pirmasis numeris, įžaidėjas Chauncey Collinsas iš Amerikos. Priešsezonio etape jis pasirodė neblogai, tiek mums, tiek žiūrovams labai patinka jo žaidimo stilius. Aišku – jis jaunas, nedaug patyręs, bet galimybių turi labai daug. Simas Buterlevičius – patyręs žaidėjas, vienas daugiausia patyrusių ekipoje.

Taip pat pirmoje-antroje pozicijose rungtyniauti gali jaunas amerikietis Jon-Christoperis Fulleris. Jis mūsų ekipoje – snaiperis, šiuo metu stiprinantis perdavimą. Trečioje pozicijoje – Ignas Labutis ir ukrainietis Volodimiras Ševčenka. Taip pat – jauni žaidėjai, tokiame aukštame lygyje nerungtyniavę.

Martynas Varnas – startinio penketo žaidėjas, Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis, – pasakojo vyriausiasis Kėdainių „Nevėžio“ ekipos treneris R. Cvirka. – Valdas Vasylius – patyręs žaidėjas, pas mus atėjęs iš Nacionalinės krepšinio lygos.

Regimantas Miniotas – vietinis kėdainietis, labai motyvuotas, su juo sutartį turime keliems sezonams. Gabrielius Maldūnas – centro pozicijos žaidėjas, vienintelis, likęs iš pernai. Jį puikiai žinome jo galimybes. G. Maldūnas, galima sakyti, nuo naujųjų metų buvo vienintelis mūsų vidurio puolėjas. Praėjusiame sezone jis su savo duomenimis atsilaikė labai neblogai ir iš Gabrieliaus šiemet tikimės daugiau negu pernai.

Turime Rusijos vyrų krepšinio rinktinės žaidėją Nikitą Balašovą. Taip pat – ir Aidą Einikį, jauną žaidėją, kuris gali gerai pataikyti. Aišku, šiuolaikiniame krepšinyje vien tik pataikyti yra mažai. Turi mokėti ir gintis, ir perdavimą atiduoti. Paskutinis – Andre Hollinsas – pirmo numerio pozicijos startinio penketo žaidėjo keitimas. A. Hollinsas šiuo metu gydosi savo turėtą kojos traumą.“

Kapitono pareigos – G. Maldūnui

Šiemet „Nevėžio“ ekipos kapitono pareigos atiteko ne kam kitam, bet antrąjį sezoną Kėdainiuose rungtyniaujančiam, bankininko karjerą ateičiai dėl galimybės žaisti „Nevėžyje“ atidėjusiam G. Maldūnui.

„Na, jokių rinkimų kaip ir nebuvo – Gabrielių komandos kapitonu paskyrėme bendru trenerių štabo ir klubo vadovybės sutarimu. Jis savo amžiumi – „viduriukas“ tarp jauniausiųjų ir vyriausiųjų komandos krepšininkų, su visais gerai sugyvena, antrą sezoną ekipoje. Jo kandidatūra buvo rimčiausia“, – motyvavo R. Cvirka.

„Maišytas“ kraujas – visuomet gražesnis

Lietuvos krepšinio lygos nuostatai pirmenybėse dalyvaujančioms ekipoms leidžia savo sudėtyje turėti penkis legionierius. Būtent tiek užsieniečių krepšininkų ir yra „Nevėžio“ sudėtyje – trys amerikiečiai, rusas ir ukrainietis.

„Ir praėjusiais metais padėtis buvo panaši – turėjome keletą amerikiečių, rusą Valerijų Lichodejų ir ukrainietį Vladislavą Koreniuką. Rusijos, Ukrainos krepšininkams lengviau integruotis į komandą, jiems kultūra Lietuvoje artimesnė negu, tarkime, amerikiečiams.

Aš pats ne vienerius metus dirbau užsienyje ir žinau, kad atvykusiam į svetimą šalį žmogui krepšinio žaidimas nėra viskas. Juk gyveni ne vien salėje – gyvenimas verda ir už jos ribų. Būtina priprasti prie tos vietos kultūros: kartais žaidėjai patiria kultūrinį šoką, jo tiesiog nepakelia, o dėl to kenčia rezultatai.

Tokiu atveju prasideda ne vien krepšinio reikalai – žaidėjams sunku gyventi pirmą kartą taip toli nuo mamos ar šeimos atsiskyrus. Dėl to stengiamės imti ne vien amerikiečius, bet ir tuos krepšininkus, kurie buvę Europoje. Kita vertus – „maišytas“ kraujas visada yra gražesnis“, – šyptelėjo Kėdainių „Nevėžio“ ekipos vairininkas R. Cvirka.

Rūbinės pokalbiai ir picos

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkų rūbinės duris puošia užrašas „Komanda prasideda čia“. Kokios nuotaikos vyrauja rūbinėje, ar jau pusantro mėnesio drauge jos duris varstantys krepšininkai po truputėlį tampa šeima?

„Rūbinė, kaip ir salė – šventa komandos vieta, kur žaidėjai kalbasi, derina, aptaria, kas gerai, kas blogai. Ir gimtadienius joje švenčia, ir picas valgo. Tad tas posakis labai tinka, – neabejoja reprezentacinės Kėdainių krepšinio ekipos vyriausiojo trenerio asistentas D. Dimavičius. – Neturime tokių žaidėjų, kurių charakteriai nesutaptų. Aišku, laikas parodys. Geriausiai viskas pasimato ribinėse situacijose – kada prasideda pralaimėjimai, kada ekipai sunku. Pas mus tokių situacijų dar nebuvo. Komandoje, kaip ir šeimoje – gerai, kol viskas gerai. Tačiau sunkumai parodo, kas yra kas.“

Laukia vilniečių, kviečia į koncertą

Trečiadienio Kėdainių „Nevėžis“ žais pirmąsias 2018-2019 m. „Betsafe–LKL“ namų rungtynes su Vilniaus „Rytu“.

Ginčo kamuolys į orą pakils 18:50 val., tačiau į ką akis paganyti Kėdainių arenoje bus jau nuo 18 valandos, mat „Nevėžio“ fanams čia vyks koncertas.

Jame pasirodys „X faktoriaus“ finalininkės – duetas „eMdžeJ“ bei Lietuvos šlagerių karalienė, atlikėja Rasa Kaušiūtė, kuri atliks geriausių užsienio bei lietuviškų dainų koverių programą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)