ESPN žurnalistas Marcas Steinas skelbia, kad Hjustono klubas lietuviui pasiūlė ilgalaikę sutartį, o ją pasirašęs lietuvis per pirmą sezoną NBA lygoje uždirbtų 7 mln. JAV dolerių.

Kaip rašo pats M. Steinas, derybos tarp klubo ir krepšininko agento dar tęsis ir gali užtrukti iki pat lapkričio 23 dienos.

Primename, kad D. Motiejūno ir „Rockets“ derybos ilgą laiką buvo užstrigusios, o lietuvis jau buvo pradėtas sieti ir su Europos klubais, tarp kurių – penktadienį „Žalgirį“ nugalėjusi Stambulo „Daruššafaka“.

Visgi apie tai, kad neketina grįžti į Europą, 26-erių metų 213 cm ūgio D. Motiejūnas NBA žurnalistams buvo užsiminęs ne kartą ir ne du.

„Šiuo metu jis nesvarsto galimybės grįžti anapus Atlanto“, – po žinios apie turkų pasiūlymą, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė ESPN žurnalistas Calvinas Watkinsas.

„Rockets“ dar birželio pabaigoje pateikė 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinį pasiūlymą D. Motiejūnui, bet pastarasis iki paskutinės dienos delsė jį priimti, tikėdamasis pelningesnės sutarties.

„Mes suprantame „Rockets“ situaciją ir jų norus, bet manau, kad jie taip pat supranta ir ko mes norime. Šiuo momentu nei viena pusė nėra pasirengusi priimti to, ką siūlo kita, todėl tęsime derybas ne tik su „Rockets“, bet ir su kitomis komandomis“, – daugiau nei prieš mėnesį „FOX 26 Sports“ papasakojo lietuvio agentas B. J. Armstrongas.

Pasibaigus terminui naujo pasiūlymo lietuvis nesulaukė, tačiau išliko apribotu laisvuoju agentu ir, galų gale, išmušė jo valanda.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D. Motiejūnas vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)