Nors lažybų kontoros gana ryškiu finalo favoritu laiko „Olympiakos“, šio klubo galią pusfinalyje patyrę „Monaco“ krepšininkai su lažybininkais nesutinka. Beveik visi „Delfi“ apklausti žaidėjai finalo favoritu įvardino „Real“.

Donatas Motiejūnas nors ir pažadėjo palaikyti artimus bičiulius „Oly“ gretose Isaiah Canaaną, Taricką Blacką ir Kostą Papanikolaou, teigė nežinantis, kas taps čempionais. Tuo metu jo bendraklubių prognozės linko link Madrido.

„Aš statyčiau už baltuosius. Jei atvirai, „Real“ yra geriausiai sukomplektuota Eurolygos komanda. Ji stipri kiekvienoje pozicijoje. Net ir netekusi kelių svarbių žaidėjų, ši komanda turi kuo juos pakeisti. Pastaruosius mačus „Real“ žaidžia labai gerai, todėl Eurolygos nugalėtojais matau juos“, – „Delfi“ sakė vidurio puolėjas Donta Hallas.

„Nors „Olympiakos“ iškaršė mums kailį, manau, kad tai buvo tik vienerių rungtynių sėkmė. Spėju, kad finalą laimės „Real“. Finale viską lemia tik vienas mačas, tik 40 minučių, manau, kad tam geriau pasiruošusi Madrido ekipa. Walteris Tavaresas žaidžia geriausią krepšinį savo karjeroje, jis turėtų atvesti „Real“ į pergalę“, – kalbėjo „Monaco“ puolėjas Jaronas Blossomgame'as.

„Manau, kad laimės „Real“. Nors jie ir praradę kelis svarbius žaidėjus, sunku statyti pinigus prieš tą komandą. Pažiūrėkite, kaip žaidžia Walteris Tavaresas... Kaip jam padeda klubo gynėjai... „Real“ turėtų pasiimti titulą“, – sakė Jordanas Loydas, kuris pabrėžė, kad prieš „Monaco“ graikai laimėjo žaisdami paprastą krepšinį.

„Galime nusiimti kepures prieš „Olympiakos“ už tai, ką jie padarė pusfinalyje, ką jie padarė per tą rekordinį trečiąjį kėlinį 27:2, bet iš tikrųjų jie nežaidė kaip nors įspūdingai. Jie buvo labai agresyvūs gynyboje, bet puolime jie tiesiog darė prasiveržimus ir metė iš po krepšio. Jie žaidė labai paprastą krepšinį. Prieš „Real“ lengvų taškų iš po krepšio versti nepavyks, nes po krepšiu stovi dominuojantis Tavaresas. „Oly“ gali išgelbėti tik tritaškiai, bet ir juos geriau meta Madrido ekipa“, – dėstė J. Loydas.

„Monaco“ pagrindinė žvaigždė Mike'as Jamesas taip pat išskyrė W. Tavareso faktorių, o dar akcentavo ir tai, kad „Olympiakos“ laimėjo abi tarpusavio akistatas prieš „Real“ reguliariajame sezone. Monegaskų ekipos lyderis, kaip ir jo bendraklubis Ellie Okobo, sunkiai įsivaizduoja Madrido komandą, pralaiminčią tam pačiam varžovui trečią kartą iš eilės.

„Pirėjo klubas žaidžia puikų sezoną, patys patyrėme, kaip sunku juos įveikti. Vis dėlto pusfinaliuose pamatėme, kad sunku vieną komandą nugalėti tris kartus per sezoną. Be to.. „Real“ tiesiog kažką turi, sunku tai nupasakoti... Jie visada randa būdą sužaisti gerai, kai jiems to labai reikia.

Pergalę lems individualūs pasirodymai. Daug priklausys nuo Walterio Tavareso – jis vienas gali nunešti „Real“ į pergalę. Pusfinalyje vienas prasčiausių savo rungtynių žaidė Kostas Sloukas, todėl jis ko gero pasitemps finale. Aukšto kalibro žaidėjai demonstruos gerą krepšinį. Tai bus labai geros rungtynės“, – kalbėjo M. Jamesas.

„Tai dvi puikios komandos, aikštelėje vyks puiki kova. Prognozuočiau, kad labai realu pamatyti pratęsimą. Ankstesnes jų tarpusavio akistatas laimėjo „Olympiakos“, bet negalime pagal jas prognozuoti įvykių Eurolygos finalo ketverte. Triečią kartą laimėti prieš tą patį elitinį varžovą yra sudėtinga“, – teigė E. Okobo.

„Barcelona“ krepšininkų prognozės prieš finalą buvo kuklesnės, tačiau tendencija išliko ta pati: kaip ir „Monaco“ atstovai, „Barcos“ čekas Tomašas Satoransky nežadėjo titulo pusfinalyje jo komandą eliminavusiai ekipai.

„Finale matysime tikrai puikias rungtynes, abi komandos yra labai stiprios. Nors patys pusfinalyje patyrėme „Real“ klasę, labiau linkstu į „Olympiakos“ pusę, nes jie žaidžia puikiai viso sezono metu. Jie buvo stipriausi reguliariajame sezone, o savo jėgą visu gražumu parodė ir pusfinalyje. Bet... tikrai negalima nurašyti „Real“. Mes tą galime patvirtinti iš savo patirties“, – „Delfi“ sakė T. Satoransky.

Kyle'as Kuricui finalo laimėtojai rūpi mažiausiai – pasak amerikiečio, kamuolys apvalus, o krepšinį dabar moka žaisti visi.

„Tai bus tikrai geros rungtynės. Abi komandos geros, o laimės ta, kuriai labiau pasiseks žaisti savo žaidimą“, – trumpa prognoze pasidalino „Barcos“ snaiperis.

„Barcelona“ ir „Monaco“ Eurolygos mažajame finale Kaune varžysis sekmadienį 17 val., o „Real“ ir „Olympiakos“ didįjį finalą pradės 20 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją