Kazys Maksvytis buvo akivaizdžiai įsitempęs: jo treniruojamas „Žalgiris“ antrą kartą pralaimėjo principiniams varžovams, kuriuos savoje tvirtovėje paskutinį sykį apskritai buvo nubaudęs dar vadovaujant Martinui Schilleriui – 2020-2021 metų sezone.

Po nesėkmės 94:100 kauniečių vairininkas žurnalistų klausimus kapojo it kirviu.

Nors žaidimas buvo išties kokybiškas – abi komandos kartu suklydo tik 16 kartų, „Žalgiris“ leido pasijusti žvaigžde ne tik etatiniam „Ryto“ lyderiui Marcusui Fosteriui (28 taškai), bet ir kapitonui Margiriui Normantui, pagerinusiam asmeninius rezultatyvumo (30 tšk.) ir pataikytų tritaškių (6/6) rekordus.

Vilniečiai apskritai į krepšį suleido daugiausiai tolimų metimų šiame sezone (17) – iki geriausio pasiekimo visoje LKL pritrūko tik vieno tikslaus šūvio.

Tai K. Maksvytis vadino pagrindine pralaimėjimo priežastimi.

„Nepavyko komandos nuteikti gintis visu šimtu procentų, trūko šviežumo. Labai svarbu buvo apsiginti vienas prieš vieną, deja, varžovai dažnai apgaudavo mus imituodami užtvaras, kai keisdavomės dengiamaisiais. O kai naudojome stepout‘o gynybą, prastai atlikdavome closeout situacijas“, – komentavo treneris.

Sunkiai gynyboje sekėsi snaiperiui Karoliui Lukošiūnui, kurio pasirodymą aikštėje antroje rungtynių dalyje K. Maksvytis aiškino noru „išplėsti“ šeimininkų puolimą susidūrus su sutankinta „Ryto“ gynyba arčiau krepšio.

O Ignas Brazdeikis sekmadienį „Žalgirio“ arenoje apskritai buvo vaiduoklis – vienas ekipos lyderių mažiau nei per 9 min. išnaudojo asmeninių pražangų limitą, tapdamas žiūrovu jau trečio kėlinio viduryje.

Paklaustas, kodėl būtent jam iš pradžių buvo patikėta M. Fosterio priežiūra, K. Maksvytis nustebino.

„Jis pats prašė, norėjo revanšo“, – atsakė specialistas.

Kelis kartus papildomai pasiteiravus, ar ateityje dar klausys krepšininkų pageidavimų dėl žaidimo taktikos, K. Maksvytis į kalbas nesileido, atšaudamas, kad ateityje juos ir vertins.

Rungtynes „Žalgiris“ baigė be Isaiah Tayloro, kuris visus savo 11 taškų pelnė iki pertraukos.

„Jis pradėjo jausti tempimą kojoje. Nugąsdino, pasitarę su gydytojais nusprendėme daugiau neleisti jo į aikštę.

Be abejo, paskui Isaiah trūko, nes pirmoje rungtynių dalyje jis buvo vienas tų, į kuriuos gręžėsi komandos draugai. Tačiau pasikartosiu, kad pralaimėjome ne dėl puolimo – nors „Rytas“ ir labai spaudėsi po savuoju krepšiu, mes pelnėme nemažai taškų“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Iš tiesų, I. Tayloro netektį sėkmingai paslėpė Lukas Lekavičius, fiksavęs savo pataikytų tritaškių rekordą (6/8) ir viso sumetęs 21 tašką.

Be to, keturių nesėkmių visuose turnyruose seriją nutraukusių svečių padėtis rotacijos atžvilgiu bet kokiu atveju buvo labiau komplikuota.

Čempionams Kaune trūko susirgusio naujoko Kendale‘o McCullumo ir traumuoto Evaldo Kairio, dėl to rungtynėms buvo registruoti tik dešimt „Ryto“ krepšininkų, įskaitant nežaidusį Adą Šimonį.

Primename, kad pirmojo rato tarpusavio rungtynes Vilniuje laimėjo šeimininkai rezultatu 89:85.

Trečią ir paskutinį kartą LKL reguliariajame sezone komandos susitiks balandžio 17 d. Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)