Tokį sprendimą šios šalies federacija motyvavo noru sutaupyti lėšas, kurių būtų pareikalavusios tolimos kelionės.

19-ą vietą 2019-ųjų pasaulio čempionate užėmusi rinktinė dėl vienintelio kelialapio į Tokijo žaidynes turėjo konkuruoti su Dominikos Respublika, Serbija, Puerto Riku, Italija ir Senegalu.

Federacijos atstovų teigimu, prieš nusprendžiant trauktis buvo konsultuojamasi su žaidėjais, vis dėlto pagrindiniu argumentu tapo pandemijos nulemti finansiniai nuostoliai bei dėl saugumo priemonių dvigubai išaugę kelionių kaštai.

„Valdyba sutarė visą dėmesį skirti mūsų galimybėms vykdyti įsipareigojimą žaisti tarptautiniuose turnyruose ateityje. Taip pat turime užtikrinti, kad vyrų ir moterų komandos turėtų vienodas galimybes. Žaidėjai ir treneriai supranta, kad pandemija pakeitė situaciją, viskas pabrango. Negalime rizikuoti“, – sakė federacijos vadovas Iainas Potteris.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) patvirtino, jog vietoje Naujosios Zelandijos krepšininkų į Belgradą keliaus Filipinų rinktinė.

Pastaroji FIBA reitinge užima 31-ą poziciją ir tarp Azijos-Okeanijos atstovų žengia iškart po „kivių“ (25-a vieta), neskaitant į olimpinę atranką jau anksčiau pakviestų Kinijos ir Pietų Korėjos.

FIBA įspėja galinti imtis ir kitų veiksmų dėl tokio Naujosios Zelandijos demaršo.

Olimpinės kvalifikacijos turnyras Belgrade, kaip ir analogiškos varžybos Kaune, vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)