Viliaus Stanišausko treniruojama rinktinė 72:56 (22:14, 17:17, 16:8, 17:17) užtikrintai įveikė iki tol nepralaimėjusias Vengrijos (2-1) krepšininkes ir dėl geriausio įmestų-praleistų taškų santykio tarpusavio akistatose (+7) grupėje aplenkė tiek pat pergalių surinkusias vengres (-7) ir suomes (0), kurioms nusileido pirmame ture.

Varžovės pirmadienio rungtynėse nepirmavo nė akimirkos. Lietuvos jaunės labiausiai atitrūko iškart po pertraukos, kuomet oponentėms neleido pelnyti taškų daugiau nei 7 minutes. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje mūsiškių persvara tirpo, tačiau Vengrijos atstovėms nebeužteko laiko.

Naudingiausiai lietuvių gretose žaidė Justė Jocytė, kurios sąskaitoje – 17 taškų (3/4 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 5/5 baudos), 9 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 2 perimti kamuoliai ir 27 naudingumo balai. Tiesa, rinktinės lyderė nebaigė rungtynių dėl surinktų 5 asmeninių pražangų.

Rusnė Augustinaitė su 21 tašku (6/9 dvitaškiai, 2/10 tritaškiai, 3/5 baudos) tapo rezultatyviausia mačo žaidėja.

Dvi lietuvių aukštaūgės – Gerda Raulušaitytė (11 tšk., 9 atk. kam.) ir Ugnė Sirtautaitė (10 tšk., 9 atk. kam.) – buvo netoli dvigubų dublių.

Trečiadienį vyksiančiame aštunfinalyje Lietuvos rinktinės lauks Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinė ekipa, kuri D grupėje liks paskutinė, nepaisant dvikovos su Prancūzija baigties.

Mačo pradžia buvo apylygė abiems ekipoms, tačiau po spurto 6:0 lietuvės pirmavo jau dviženkliu skirtumu – 22:12. Antrajame kėlinyje varžovėms buvo pavykę sumažinti atsilikimą, tačiau ketvirtis baigėsi lygiu rezultatu (17:17), tad skirtumas išliko nepakitęs – 39:31.

Po pertraukos lietuvės atrodė kur kas geriau tiek gynyboje, tiek puolime ir buvo nusiteikusios pasiųsti priešininkes į nokdauną. Be atsako buvo pelnyta 12 taškų ir persvara tapo triuškinanti – 51:32. Iš žaidimo vengrės pasižymėjo tik 8-ąją kėlinio minutę, o prieš paskutinį ketvirtį mūsiškės buvo priekyje 55:39.

Pakeisti mačo eigos Vengrijos rinktinei nepavyko ir lemiamame kėlinyje – lietuvės atlaikė priešininkių bandymus vytis ir triumfavo 72:56.

Lietuva: Rusnė Augustinaitė 21, Justė Jocytė 17, Gerda Raulušaitytė 11, Ugnė Sirtautaitė 10 taškų.

Vengrija: Reka Millkovics 11, Sara Laczko 10, Helena Lilla Dobo 9, Boglarka Katona, Edina Strausz ir Rebeka Holcz po 7 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją