Ši pergalė leido pasvaliečiams bent laikinai išsikrapštyti iš turnyrinės lentelės dugno.

„Šiauliai“ gavo staigų niuksą. Nors šiauliečiai turėjo 6 taškų pranašumą, tačiau pasvališkiai greitai sugrįžo į rungtynes, o antrojo kėlinio pradžioje jau didino pranašumą iki 7 taškų. Tada sekė rungtynių tėkmę pakeitęs veiksmo trileris.

Mike'as Bruesewitzas užsidirbo trečią asmeninę pražangą, o už ginčus su teisėjais gavo ir techninę nuobaudą. Taip aukštaūgis buvo priverstas sėstis ant suolo labai ilgam laikui. Neištvėręs tiradą į teisėjus paleido ir „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Technine pražanga nubaustas namų komandos treneris vėliau spyrė į reklaminį stendą ir teisėjai G. Petrausko vėl negailėjo – nubaudė antrąją technine pražanga ir išvarė iš aikštės. Nuo antrojo kėlinio vidurio Pasvalio ekipai vadovavo Virginijus Sirvydis.

Dažniausiai besivejančių vaidmenyje buvusios „Pieno žvaigždės“ įpusėjus lemiamam kėliniu atsiliko 62:68, tačiau tuomet laimėjo penkių minučių atkarpą net 16:0 ir paskelbė verdiktą „Šiauliams“ – 78:68.

Negana to, 5 asmenines pražangas užsidirbo saulės miesto lyderis Evaldas Šaulys bei Keronas Deshieldsas. „Pieno žvaigždės“ savo pranašumo neišbarstė iki finalinio švilpuko.

Įspūdingus pasirodymus surengė pasvaliečių aukštaūgiai P. Petrilevičius ir Trevoras Thompsonas. Jie abu pelnė po 16 taškų, o T. Thompsonas pasižymėjo ir dvigubu dubliu – atkovojo 12 kamuolių.

T. Thompsonui tai buvo naudingiausios sezono rungtynės (29 naud. bal.)

Šiaulių gretose išsiskyrė Benas Griciūnas. Vidurio puolėjas pelnė 7 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

„Pieno žvaigždės“ šeštadienį aikštėje pasirodė stipriai nukraujavusios. Komandai negalėjo padėti du svarbūs rotacijos žaidėjai Arvydas Šikšnius ir Laimonas Kisielius.

„Pieno žvaigždės“: T. Thompsonas (12 atk. kam., 29 naud. balai) ir P. Petrilevičius (8 atk. kam.) po 16, Johnas Gillonas 13 taškų.

„Šiauliai“: E. Šaulys 16, Akeemas Wrightas 14 (4/14 tritaškiai), Keronas Deshieldsas 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)