Iki traumos Lietuvos čempionų senbuvis Eurolygoje buvo sužaidęs 200 rungtynių iš eilės – tai buvo antra pagal ilgį serija šiame amžiuje.

Kauniečiams nepatekus į atkrintamąsias varžybas, grįžti į pajėgiausią žemyno turnyrą dar šiame sezone A. Milaknis nespėjo, tad praėjusią savaitę galiausiai sulaukęs žalio signalo ant parketo jis žengė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Pirmose dvikovose po traumos prieš Alytaus „Dzūkiją“ ir „Šiaulius“ jis pelnė atitinkamai 9 ir 3 taškus, o trečiadienį į Vilniaus „Ryto“ krepšį suvertė jau 14.

Tam gynėjui pakako 13 min. aikštėje – A. Milaknis atakavo šimtaprocentiniu tikslumu (4/4 dvitaškių, 1/1 tritaškių, 3/3 baudų).

Bet savo sportinę formą jis kol kas vertina kukliau. Po pergale 90:81 pasibaigusio mačo Delfi paklaustas apie traumos padarinius, veteranas teigė, jog jam dar trūksta treniruočių.

„Du mėnesiai – ilgas laiko tarpas, nebuvo tikėtasi, kad viskas užtruks taip ilgai. Buvo sunku – sunku iš šalies stebėti rungtynes, visada norisi pačiam žaisti.

Džiaugiuosi galiausiai grįžęs. Neblogai jaučiuosi, nors ne šimtu procentų, nes sportinę formą teko gerinti per rungtynes, o ne per treniruotes – dėl įtempto tvarkaraščio komanda neturėjo kada jų rengti. Svarbiausia, kad emociškai jaučiuosi gerai, noriu žaisti krepšinį ir mėgaujuosi šia akimirka“, – kalbėjo A. Milaknis.

Komentuodamas trečiadienio rungtynes Vilniuje, kuriose „Rytas“ antrą kartą iš eilės sugebėjo mesti iššūkį favoritams, bet, kitaip nei balandžio viduryje, iki pabaigos neatlaikė, žalgirietis pažymėjo, jog komanda jau persiorientavo nuo tarptautinių prie vietinių reikalų.

„Praėjusioms rungtynėms su „Rytu“ galbūt pasiruošėme mažiau nei reikėjo. Bet visada taip būna, kad baigus pasirodymą Eurolygoje kurį laiką turime problemų. Dabar Eurolyga jau tikrai užsimiršusi, ir visai kitaip susikaupę pradėsime atkrintamąsias varžybas“, – svarbiausios LKL sezono stadijos laukia A. Milaknis.

Tuo metu „Ryto“ taikliarankis Mindaugas Girdžiūnas, trečiadienį surinkęs 15 taškų, graužėsi dėl žaidimo savoje aikštės pusėje.

„Akivaizdu, kad pralaimėjome dėl gynybos. Žinojome, kad po praėjusių tarpusavio rungtynių „Žalgiris“ bus rimtai nusiteikęs, bet tiesiog nepavyko gynyba. Gal ir jėgų pritrūko“, – į aštuoniais žaidėjais apsiribojusią rotaciją atsižvelgė gynėjas.

Per trejas ankstesnes tarpusavio dvikovas LKL reguliariajame sezone „Žalgiris“ iškovojo dvi pergales (84:72 ir 92:45), bet prieš pustrečios savaitės vilniečiai pagaliau surado kontrargumentų ir laimėjo 86:85.

„Žalgiris“ (28/3) pirmauja turnyro lentelėje, „Rytas“ (23/7) žengia įkandin antroje vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)