Dėl peties traumos iš rikiuotės iškritusio lyderio Nemanja Nedovičiaus neturėjusi „Unicaja“ rungtynes pradėjo žaidimą kurdama per priekinę liniją. Su ja „Žalgirio“ aukštaūgiams tvarkytis sekėsi gana sunkiai – po dvi greitas pražangas susirinkus Pauliui Jankūnui ir Brandonui Daviesui, Šaras į aikštę metė tiek sezono debiutą surengusį Martyną Sajų, tiek ir nugaros skausmų prieš mačą kamuotą Antaną Kavaliauską.

Atkakliai ir permainingai vykusioje akistatoje žalgiriečiai, vedami Kevino Pangoso, prieš pertrauką turėjo septynių taškų persvarą, o iškart po jos pasiuntė andalūzus į nokdauną. Iš pradžių K. Pangoso ir Atrūro Milaknio metimų dėka kauniečiai spurtavo 9:0, o vėliau, po Pauliaus Valinsko tolimo šūvio, turėjo netgi 20 taškų pranašumą (56:36).

Visgi „Unicaja“ ginklų nesudėjo ir sukandusi dantis ėmė mažinti deficitą – spurtavusi net 10:0 jį apkarpė perpus. Lemiame ketvirtyje „Žalgirio“ krepšininkai skendo savo pačių klaidose, „išsibaudavo“ tiek P. Jankūnas, tiek ir A. Kavaliauskas, o Joano Plazos auklėtiniai atkūrė intrigą (64:58).

Likus trims minutėms žalgiriečiai pirmavo 72:64, tačiau užduso „Unicaja“ gynyboje ir buvo priversti žaisti pratęsimą. Jį likus žaisti 3,1 sek. atlikęs reidą krepšio link ir įmetęs dvitaškį išplėšė Ray McCallumas.

Nedaug trūko, kad šis amerikietis didvyriu būtų tapęs ir antrą kartą. Vis tik antrojo pratęsimo žaisti nenorėjęs „Žalgiris“ per 1,9 sek. sugebėjo sukurti stebuklą – pergalingą dvitaškį su sirena pataikė Edgaras Ulanovas.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse prarado net 22 kamuolius, kai varžovai – septyniais mažiau. Be to, galingo stoto „Unicaja“ aukštaūgiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (29 prieš 25) ir perėmė net dvigubai daugiau kamuolių (12 prieš 6).

„Unicaja“: Ray McCallumas 19, Jeffas Brooksas 16 (11 atk. kam.), Carlosas Suarezas 9, Jamesas Augustine'as ir Draganas Milosavljevičius po 8 taškus.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 21 (5/7 trit.), Artūras Milaknis 13, Edgaras Ulanovas ir Aaronas White'as po 10, Brandonas Daviesas 7 taškai.

Žalgiriečių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)