Metų pabaigoje „CBet“ klubas pranešė apie taip ilgai lauktą papildymą gynėjų grandyje – į Jonavos klubą atvykusį G. Watsoną.

25 metų 185 cm ūgio gynėjas šį sezoną pradėjo Lenkijos Sopoto „Trefl“ komandoje, kur per beveik 20 minučių rinko po 11,8 taško, 4,1 rezultatyvaus perdavimo, 2,1 atkovoto kamuolio bei 12,1 naudingumo balo vidurkius.

Amerikietis karjerą Europoje pradėjo stipriausioje Graikijos lygoje, kur rungtyniavo 2 sezonus, o pernai, atstovaudamas Islandijos Torlaukshiobno „Thor“ klubui, buvo nesulaikomas vietiniame čempionate ir rinko po 19,8 taško bei 24,4 naudingumo balo.

Atvykus į Jonavą daug laiko adaptuotis naujoje aplinkoje naujokui neprireikė.

Savo debiutinėse rungtynėse KMT taurės ketvirtfinalyje įžaidėjas tiesiog žlugdė „Neptūną“, pelnė 23 taškus ir atliko 4 perdavimus, o antrajame mače suvertė net 28 taškus. Abejose rungtynėse G. Watsonas pataikė po 4 tritaškius ir atvedė „CBet“ į Citadele KMT finalo ketvertą.

Sausio 29-ąją turėjo būti gražus Manto Kalniečio karjeros atsisveikinimo vakaras, tačiau jį apkartino būtent Jonavos klubas, įveikęs varžovus Kaune 80:76.

„Žalgirį“ į neviltį varė ne kas kitas, o G. Watsonas, pelnęs 19 taškų (4/7 dvit., 3/5 trit., 2/3 b.), atkovojęs 2 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus bei surinkęs 19 naudingumo balų.

Gynėjas per gerą mėnesį tapo vienu Jonavos ekipos lyderių, „Betsafe-LKL“ čempionate pelno po 15,4 taško ir fiksuoja po 17,7 naudingumo balo.

Glynnas Watsonas

Jonavos ekipos vairininkas V. Šeškus atskleidė kilusias dvejones dėl naujoko G. Watsono, tačiau jo debiutas ir pirmasis mėnuo su kaupu pateisino stratego lūkesčius.

„Jis jau mus ne pirmą kartą taip tempia“, – nusijuokė V. Šeškus.

„Naują legionierių labai ilgai rinkomės. Buvo ir pykčių, ginčų įvairiausių: vieni sakė imti, kiti sakė neimti, buvo kalbų, kad prašovėme.

Mes būtent Watsoną atradome trenerio Česnauskio dėka, Lenkijoje. Jo ten niekas neatleido, tačiau jis buvo šiek tiek nepatenkintas savo vaidmeniu komandoje, tad pasisekė mums jį pasiimti.

Dabar su juo, kaip sakant – viskas ne gerai, o labai gerai“, – sprendimu džiaugėsi treneris.

Glynnas Watsonas

Laidoje „Sporto baras“ V. Šeškus teigė nemanantis, kad „Žalgirio“ pralaimėjimas Jonavai turės kokios nors įtakos Kauno klubo pozicijoms turnyro lentelėje.

„Na, aišku, jam (M. Kalnieičiui) būtų geriau laimėti, bet faktiškai, vyko rungtynės, tai ir mes norėjome laimėti.

Čia gal nesulyginami dalykai, bet mums, Jonavoje, pergalė – taip pat labai didelė šventė. Viliuosi, Mantas gal labai nesupyks, be to, nemanau, kad „Žalgiriui“ tas pralaimėjimas turės įtakos galutinėje turnyro lentelėje“, – kalbėjo V. Šeškus.

Svarstydamas, koks buvo pergalės receptas, „CBet“ treneris teigė, kad jie paprasčiausiai žaidė savo žaidimą ir pastebėjo, kad kauniečiai gal žaidė per daug atsipalaidavę. V. Šeškus skynė jau ne pirmą pergalę prieš „Žalgirį“, tačiau pripažįsta, kad šis kartas buvo turbūt įsimintiniausias.

„Mes ir pernai nugalėjome „Žalgirį“, ir seniau buvo pavykę juos nukauti, bet tai padaryti jų arenoje? Manau, kad liks puikus prisiminimas, tiek žaidėjams, tiek ir man kaip treneriui. Galima bus ir ateityje pasigirti, kad nugalėjome „Žalgirį“ jų namų arenoje“, – su šypsena kalbėjo Virginijus.

Strategas nepagailėjo gražių žodžių ir savo auklėtiniams.

„Didžiuojuosi tuo, kad vyrai nepabūgo tos atsakomybės. Iškilmingas Manto išleidimas, ta atmosfera, tokios rungtynės – vis tiek jaučiasi spaudimas nuo to. Tikrai pajutau, kad turiu komandą su charakteriu.“

Artimiausias Jonavos klubo iššūkis – „Citadele-KMT“ finalo ketvertas, šeštadienį pusfinalyje V. Šeškaus auklėtiniai susigrums su karšta Vilniaus „Ryto“ komanda.

Laida „Sporto baras“ – ketvirtadieniais 20 valandą portale Delfi ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją