Išlaikę dalį komandos branduolio ir į uostamiestį susigrąžinę Liublianos „Union Olimipija“ klube sėkmingai rungtyniavusį Deividą Gailių, klaipėdiečiai komandos komplektaciją užbaigė pasirašydami sutartį su NBA patirties turinčiu įžaidėju Mustafa Shakuru.

Nepaisant vis artėjančio debiuto Eurolygoje, „Neptūno“ atstovai neslepia, kad pagrindinis dėmesys vis dėlto bus skiriamas būtent nacionaliniam čempionatui, o ne kovoms Europoje.

„Nesinori mėtytis skambiomis frazėmis prieš čempionatą, bet be abejo LKL yra pats svarbiausias čempionatas iš visų, kuriuose dalyvausime. Svarbesnis net už Eurolygą, kadangi nuo nacionalinio čempionato priklauso tolimesnė ateitis, tad pagrindinis tikslas bus kuo galima geriau pasirodyti LKL, – neslėpė K. Maksvytis. – Pasiruošimas daug kuo nesiskiria (nuo praėjusių metų – aut. past.), bet į viską žiūrime atsakingiau, planuojame savo darbus dar rimčiau, nes laukia neeilinis sezonas.“

Italijos ir Turkijos klubų vilionėms šią vasarą atsispyręs ir su „Neptūnu“ sutartį pratęsęs 29-erių metų komandos kapitonas Martynas Mažeika pritarė komandos strategui – su augančiomis klubo ambicijomis, didėja ir atsakomybės našta ant žaidėjų pečių.

„Turbūt ir trenerio, ir vadovybės tikslai bus aukštesni nei praėjusiame sezone. Komandos bus labiau susikaupusios žaidžiant prieš mus ir norės iškovoti tų pergalių. Ir mums patiems reikės į viską žymiai atsakingiau žiūrėti ir pasiruošti kiekvienoms rungtynėms“, – kalbėjo šviesiaplaukis gynėjas, klubo marškinėlius vilkėsiantis jau dešimtą sezoną.

Didžiąją karjeros dalį „Neptūne“ praleidęs M. Mažeika džiaugėsi sustiprėjusia sudėtimi ir vylėsi, kad sparčiai tobulėjantis gimtojo miesto klubas toliau sėkmingai žygiuos teisinga linkme.

„Dabar yra Eurolyga, praeitais metais buvo Europos taurė, kur Neptūnas taip pat nebuvo žaidęs. Man atrodo, ta linija eina tik į viršų. Svarbu, kad žaidimą rodytume, gerintume ir visa tai tęstųsi toliau“, – šypsojosi krepšininkas.

Komandos draugui antrino ir šią vasarą su Lietuvos rinktine treniravęsis, tačiau į galutinį dvyliktuką nepatekęs D. Gailius: „Komandos lygis tikrai pakilo, žaidėjų neblogų nusipirkome. Manau viskas bus gerai – gera komanda, jau ne pirmi metai kartu, visi vis tiek susižaidę. Treneriai irgi tie patys, tad žaidėjai, žino, ko iš jų tikėtis. Smagu, kad taip Klaipėdoje auga krepšinis.“

Naująjį BEKO-LKL sezoną Klaipėdos „Neptūnas“ pradės rungtynėmis namuose. Klaipėdiečiai rugsėjo 24 dieną namuose susitiks su Alytaus „Dzūkijos“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)